Un român din Italia a fost obligat să presteze muncă în folosul comunităţii şi să plătească contravaloarea facturilor la curent pe mai multe luni ale unui apartament învecinat cu al său. S-a descoperit că se racordase ilegal la contorul vecinei sale.
Un bărbat de naţionalitate română, cu domiciliul în Val de Pine – Trento, a fost prezentat în faţa unui judecător după ce a fost prins în flagrant delict de către carabinieri în timp ce fura energie electrică de la o vecină.
Anchetatorii au stabilit că românul, de meserie electrician, s-a conectat ilegal la contorul vecinei sale printr-un sistem ingenios de racordare, care i-a permis de ceva vreme să fure curent electric.
Surprinsă de creşterea considerabilă a facturilor la energie electrică, vecina sa a realizat ce se întâmplă şi l-a denunţat.
„Este un cadavru în şanţ”, polițiștii italieni au crezut că e mort, românul era însă beat criță
Muncă în folosul comunităţii
Potrivit publicaţiei italiene La Voce del Trentino, cele două apartamente sunt alăturate. Dar femeia nu locuieşte permanent în acea locuinţă. Astfel încât au trecut câteva luni până a observat că ceva nu este în regulă. Mai exact, au început să vină facturi mai mari de curent. Deşi ea locuia rar acolo şi, implicit, nu avea cum să consume atâta energie electrică.
Racordarea ilegală a fost demascată de un alt electrician, chemat special să verifice starea contoarelor. Aceasta a constatat că orice activare a iluminatului sau prizelor din apartamentul românului era înregistrată pe contorul celuilalt apartament.
Hoţul de curent electric a fost filat şi surprins de carabinieri chiar de „Ziua Îndrăgostiţilor” şi, odată încolţit, a mărturisit imediat.
Ca parte a planului său, instalase chiar şi o bucăţică de lemn pe maneta de alimentare a contorului său dezactivat, pentru a-l face să pară că ar fi activ.
În faţa judecătorului, românul şi-a justificat fapta mărturisind că nu are bani să plătească facturile şi că situaţia lui financiară l-a forţat să recurgă la soluţii extreme. Judecătorul l-a obligat să presteze muncă în folosul comunităţii şi să achite prejudiciul creat vecinei sale, care a fost estimat la 250 de euro.