Menu
in

Italia, arestat liderul organizației ”Toporul negru”, alături de alte 30 de persoane acuzate de trafic de persoane si fraude pe internet

Poliţia italiană a arestat 30 de persoane suspectate de legături cu organizaţia nigeriană de crimă organizată „Toporul negru”. Aceştia sunt acuzaţi de trafic de droguri şi de persoane, conducerea unor reţele de prostituţie şi fraude pe internet, acuzați că au folosit criptomonede Bitcoin pentru cumpărarea pe ”Darknet”, internetul ascuns, a datelor unor carduri clonate.  

Banda criminală  „Toporul negru” a luat naştere în anii 1970 în Nigeria, fiind responsabilă pentru violuri, torturi şi crime rituale. Poliţia italiană a descins la adrese din 14 provincii şi l-a arestat inclusiv pe presupusul lider italian al grupării „Toporul negru”, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din L’Aquila (Abruzzo, centrul Italiei).  

”Avem dovezi că membrii reţelei au conexiune directă cu banda nigeriană, având acelaşi vocabular, simboluri şi ritualuri de afiliere”, se arată într-un comunicat al poliţiei italiene.   „Arestările arată capacitatea sistemului de justiţie şi a forţelor de aplicare a legii de a lupta contra grupărilor mafiote mai vechi sau mai noi ce caută să-şi înfiltreze reţelele criminale şi să-şi extindă afacerile”, a declarat ministrul italian de interne, Luciana Lamorgese.

O societate secretă devenită cunoscută în întreaga lume, Toporul negru, a apărut în anii ’70 şi s-a numit la început Noua Mişcare a Negrilor. Fondatorii săi au urmărit „să elibereze” rasa de culoare. Motivaţia lor politică pare sa fi dispărut – membrii săi din campusurile universitare au fost acuzaţi de numeroase crime şi atacuri sexuale.  

Alte societăţi secrete nigeriene numite frăţii şi culte de campus sunt Vikingii, Eiye (pasăre, în limba locală Yoruba) şi Piraţii.  Linia lor de comandă este similară unei miliţii, au coduri şi embleme cu arma favorită a cultului. Noilor membri li se promite protecţie faţă de alte bande rivale, însă motivaţiile principale sunt  popularitatea şi puterea. Deşi aceste societăţi secrete sunt interzise în Nigeria, ele au continuat să existe, mai ales în campusurile universitare, unde atrag noi membri, scrie adevarul.ro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version