in

DE CE NU SI ITALIA? Ambasadorii din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și R. Moldova, convocați la București

Premierul Victor Ponta a anunțat luni că i-a cerut ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean, să îi convoace la București, vineri, pe ambasadorii, consulii și președinții secțiilor de votare din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Republica Moldova pentru a fi instruiți astfel încât situații precum cele de duminică, în care oamenii nu au putut vota, să nu se mai întâmple, în caz contrar conducerea MAE urmând să își asume responsabilitatea, anunță Agerpres.

Nu sunt menționați cei din Italia, deși în unele orașe au fost probleme mari de organizare, sute de cetățeni români nereușind să voteze.

„I-am cerut ministrului Afacerilor Externe și vineri va convoca la București toți ambasadorii consulii și președinții secțiilor de vot Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Moldova pentru a fi foarte clar făcut instructajul deciziilor BEC și de asemenea până vineri i-am cerut ministrului și echipei de conducere dacă se constată, și cred că se vor constata activități necorespunzătoare, să-i înlocuiască imediat pe președinții secțiilor de vot și să asigure tot personalul necesar pentru ca tot ceea ce nu a funcționat ieri să funcționeze ireproșabil în ziua de 16″, a spus Ponta, într-o declarație de presă la sediul MAE în prezența ministrului Titus Corlățean.

În plus, premierul a anunțat că Titus Corlățean și alte persoane din conducerea ministerului de Externe se vor afla în ziua votului pentru cel de-al doilea tur de scrutin într-una din capitalele europene în care au fost probleme la vot.

„Toată echipa de la ministerul de Externe, ministrul, secretarii de stat, cei din conducere, vor merge săptămâna viitoare pentru a inspecta implementarea măsurilor decise de BEC și vor rămâne în ziua votului de 16 noiembrie într-una din aceste capitale pentru a asigura imediat orice măsură necesară”, a anunțat Ponta.

Premierul a calificat drept „inadmisibil ca unu, zece, o sută din cetățenii României să nu poată să voteze” și a avertizat că, dacă pe 16 seara „va exista un singur cetățean român din diaspora care vrea să voteze și nu poate, toată echipa de conducere (a MAE — n.r.) își va asuma responsabilitatea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deputatul de Diaspora Ovidiu Raețchi: Votul în Diaspora ar trebui să dureze două zile, este cea mai corectă soluție

Titus Corlățean despre protestele din diaspora: „Pe lângă oamenii de bună credință, au fost și provocatori din sistemul securist pe care Băsescu l-a construit”