Încă un accident grav de muncă în Roma. Un muncitor român de 67 de ani a căzut de pe o schelă și a fost grav rănit. S-a întâmplat miercuri dimineață la Appio Tuscolano.
Poliția Locală Roma Capitale a intervenit în Piazza Santa Maria Ausiliatrice, în Via Manlio Torquato, pentru un accident de muncă în care un muncitor în vârstă de 67 de ani a fost rănit. Bărbatul se afla pe schela amenajată pentru renovarea clădirii, când structura s-a prăbușit pe o mașină parcata.
Bărbatul de 67 de ani a fost transportat cu cod roșu la spitalul San Giovanni. Imediat după efectuarea verificărilor necesare, agenții au procedat la sechestrarea șantierului.
Au fost semnalate trei persoane pentru vătămări, comise cu încălcarea regulilor de prevenire a accidentelor de muncă. Investigațiile sunt încă în desfășurare pentru a depista și alte presupuse responsabilități cu privire la cele întâmplate, scrie Roma Today.
Manifestație la Roma
Sâmbăta trecută, la Roma a avut loc o mare manifestație a sindicatelor. Muncitorii au mers în Piazza Santi Apostoli cu cruci albe cu căști de protecție poziționate în piață pentru a simboliza toți muncitorii care au murit la locul de muncă.
Pe cer baloanele „sângeroase” pentru a comemora un masacru care numai la Roma a făcut ca într-un an să fie înregistrate 36 de victime. Două accidente mortale au avut loc între 8 și 9 noiembrie.
Muncitor român mort la Roma, după ce a căzut de pe schelă
Cei care și-au pierdut viața au fost Cătălin Dragoș Purda, un muncitor român care locuia în Fonte Nuova, care a murit în timp ce lucra la o schelă din Gregorio VII, și Fabrizio Guarnieri, un muncitor roman de 41 de ani, care a murit în timp ce monta acoperișul la un teren sportiv din zona Casetta Mattei. Acum un nou accident grav la locul de muncă, doar zece zile mai târziu.
Român de 28 de ani, mort la locul de muncă în Italia. S-a intoxicat într-un rezervor
Sindicatele protestează
„În urmă cu doar câteva zile – declară Nicola Capobianco, secretar general al Filca Cisl din Roma – am ieșit în stradă să strigăm cu voce tare că lucrătorii de peste 60 de ani nu pot urca pe schele, acești oameni au vârsta suficientă pentru pensie, după o viață de sacrificii.
Recunoasterea poverii celor care muncesc din greu pe santier sau în cariere este un act de justiție sociala. In sectoarele noastre statisticile privind accidentele si bolile profesionale sunt printre cele mai ridicate si din acest motiv recunoasterea de pensionare anticipată trebuie să fie o prioritate.
Încă o dată ceea ce s-a întâmplat astăzi arată că niciun accident nu e întâmplător: prăbușirea schelei de astăzi amenajate pentru renovarea unei clădiri s-a produs deoarece siguranța, prevenirea și formarea sunt adesea considerate costuri și impedimente de a face fără.
Iar lipsa controalelor și inspecțiilor facilitează antreprenorii necinstiți. De ani de zile avem o licență de puncte care privilegiază partea sănătoasă a antreprenoriatului, expulzând uscăturile de pe piață”.