Menu
in

Avionul prăbușit la Milano, cutia neagră NU A ÎNREGISTRAT NIMIC, era oprită din aprilie


Zilele trecute a fost deschisă cutia neagră a avionului miliardarului român Dan Petrescu, prăbușit la Milano din motive încă necunoscute, în 3 octombrie.

În prezența experților din aviația italiană și română, s-au prelevat datele și s-a descoperit că lipsesc datele din ziua tragediei.

Se spera că „cutia neagră” ar putea oferi informații utile pentru a rezolva misterul avionului privat care s-a prăbușit la periferia de sud a orașului Milano la 3 octombrie.

La câteva minute de la decolare, avionul a căzut peste o clădire goală, provocând moartea celor opt persoane aflate la bord, inclusiv magnatul român Dan Petrescu.

Aeronava, înmatriculată în România, pilotată de Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, abia decolase de pe aeroportul Linate și se afla în drum spre Sardinia.

Parastas la Olbia, la 40 de zile de la prăbușirea avionului familiei Petrescu

Nicio informație din cutia neagră

Lovitură de teatru: datele din cutia neagră s-au oprit în aprilie anul trecut. niciun element, prin urmare, din ziua tragediei, potrivit presei italiene.

Vinerea trecută s-a aflat că, în cadrul evaluării tehnice irepetabile dispuse de Parchetul Public, în cutia neagră a avionului (Lightweight Data Recorder – LDR) recuperată la locul accidentului Pilatus PC-12, și preluată de laboratoarele Agenției Naționale de siguranță a zborului din Italia, datele conținute în memorie fuseseră găsite și extrapolate.

Din primele analize – evaluări încă nefinalizate – a reieșit că acele date s-au oprit la aproximativ șapte luni în urmă. Nu ar exista nimic referitor la lunile următoare și cu atât mai puțin la acea duminică, când avionul, la câteva minute după decolare de pe aeroportul Linate din Milano, a coborât în picaj la aproape 90 de grade, de la 4.000 de picioare.

Cine este Dan Petrescu, miliardarul român care ar fi pilotat avionul prăbușit la Milano

Acea „cutie neagră” care de altfel nu este obligatorie pentru acel tip de aeronave, conform celor raportate de Parchet, trebuie activată urmând anumite proceduri și trebuie întreținută în permanență.

Cutia nu a înregistrat nimic din aprilie

Conform primelor verificări, se poate spune că nu ar fi înregistrat nimic din aprilie încolo. Dacă se va ajunge, odată cu încheierea cercetărilor, la certitudinea absenței datelor în memorie pentru acel 3 octombrie, la acel moment ancheta, coordonată de procurorul adjunct Tiziana Siciliano din Milano, va trebui să merge mai departe prin ipoteză, trecând prin analiza imaginilor care au preluat căderea, a dialogurilor dintre pilot și camera radar, a părților rămase ale aeronavei, inclusiv o parte a motorului, și pentru investigațiile criminalistice pe rămășițele victimelor și în special ale pilotului.

Ancheta, în ceață

Printre ipotezele deja luate în considerare în investigații se numără eroarea umană, adică o manevră greșită sau riscantă în timpul unei schimbări de curs, sau o stare de rău a pilotului, dar în momentul de față nu pot fi excluse probleme sau defecțiuni ale avionului Pilatus.

Operatorii camerei radar, care controlează traficul, când au observat o schimbare continuă a cursului spre dreapta, au luat legătura cu avionul iar Petrescu a vorbit despre o „mică abatere” și a cerut un „vector”, adică în jargon tehnic, spațiu și coordonate sa se intoarca la aeroportul din care plecase vreo trei minute, dar fără să sesizeze vreo urgență din cauza pagubelor, vremii rea sau incendiului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version