Menu
in

Variola maimuței, trei cazuri confirmate în Italia. Speranza: „Nivel ridicat de atenție”

Știri Italia – Variola maimuței în Italia – Au fost confirmate încă două cazuri suspecte de variola maimuței analizate de spitalul Spallanzani: numărul infecțiilor din Italia se ridică la trei. Roberto Speranza cere menținerea unui nivel ridicat de atenție!

Variola maimuței în Italia

La o zi de la demararea anchetei epidemiologice, numărul cazurilor de variola a maimuței în Italia a urcat la trei. Primul pacient a fost internat ieri în izolare, după ce a fost infectat cu virusul cunoscut sub numele de variola maimuțelor, după ce s-a întors dintr-o călătorie din Insulele Canare.

Alertă variola maimuței, cazuri în Madrid și Canare, Spania comandă mii de doze de vaccin

După cum comunicase deja spitalul Spallanzani, pe lângă tânărul turist erau investigate alte două cazuri: astăzi ambele au fost confirmate de Seremsi, serviciul regional de supraveghere a bolilor infecțioase, scrie fanpage.it.

Speranza: Nivel ridicat de atenție

„Păstrăm un nivel ridicat de atenție” asupra variolei maimuței, „mulțumită rețelei noastre de supraveghere europeană și națională”, a declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza, de la Berlin unde se desfășoară reuniunea miniștrilor G7.

„Chiar aici, la Berlin, la G7, am vorbit informal despre asta cu comisarul Stella Kyriakides și cu ceilalți miniștri”, a adăugat ministrul, subliniind că „Ecdc și Hera vor fi implicate”, adică Centrul European pentru prevenirea și controlul bolilor și noua agenție a UE pentru siguranță biologică.

Italia, de azi a patra doză pentru bătrâni și fragili. Speranza: „Din toamnă, pentru toată populația”

Primul pacient a venit din Canare

Primul pacient infectat cu variola maimuță este un tânăr turist care tocmai s-a întors dintr-o excursie în Insulele Canare: după ce s-a prezentat lui Umberto I, de îndată ce a fost indicat ca fiind infectat, a fost transferat la Institutul Național de Infecții Spallanzani, unde este izolat. La pacient, virusul a fost identificat rapid, datorită utilizării tehnicilor moleculare și secvențierii genelor din probele de leziuni cutanate .

Simptomele variolei maimuțelor

Cazurile de variola maimuță sunt în creștere în mai multe țări europene, începând cu Regatul Unit, Spania și Portugalia. Boala pare să se răspândească rapid. Este o boală tratabilă și simptomele se rezolvă de obicei în 14 până la 21 de zile. Simptomele comune ale variolei maimuțelor includ dureri de cap, dar mai ales erupții cutanate , în special pe față, palme și sub tălpi.

Decese inexplicabile în Italia, tineri care se prăbușesc și nu mai pot fi salvați

Cum se transmite

Carlos Maluquer, profesor de virologie moleculară la Universitatea din Surrey (Regatul Unit), a declarat:

„Virusul variolei maimuței este foarte puțin probabil să provoace o epidemie, deoarece are nevoie de un contact destul de strâns între două persoane pentru a se transmite, iar focarele sale sunt de obicei autolimitate.

Dar vedem o situație fără precedent în care virusul se răspândește într-un mod neobișnuit, cum ar fi relațiile homosexuale între bărbați. Se pare că a circulat nedetectat de câteva săptămâni și există lanțuri de contagiune care nu au fost identificate până acum. În această situație, vaccinul poate fi foarte util pentru controlul rapid al focarului”, explică el.

Carlos Maluquer susține că întârzierea în depistarea circulației virusul variolei maimuței se datorează faptului că practic niciun medic nu a văzut boala: „Nu se așteptau să găsească acest virus, mai ales cei care lucrează în clinicile de sănătate sexuală, de unde trebuie să fi plecat majoritatea pacienţilor afectaţi.

Trebuie să circule de trei-patru săptămâni și medicii s-au gândit când au văzut erupțiile pe piele că e altceva, ca herpesul. Acest lucru a întârziat primul diagnostic și explică de ce, după alertă, acum sunt descoperite destul de multe cazuri deodată. Lucrul previzibil este că acestea continuă să crească câteva zile, dar apoi focarul va fi oprit.”

Dr. Maria Rita Gismondo: cu temperaturile calde, măștile devin incubator pentru bacterii și viruși

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version