Român mort în mare la Marina di Priolo, Siracusa, în Sicilia. Bărbatul de 54 de ani s-a simțit rău brusc, în timp ce era în apă. Nu a mai putut fi salvat.
>>> Tragedie la Siracusa, în Sicilia: tânăr de 35 de ani moare înecat după ce a salvat doi adolescenți de la înec
Român mort în mare la Marina di Priolo
Un bărbat de 54 de ani din România, rezident în Floridia, a murit ieri după-amiază în apele Marina di Priolo, în zona Siracusa. Probabil s-a simțit rău în timp ce făcea baie. Carabinierii investighează cazul. Se pare că bărbatul a avut brusc dificultăți în a rămâne pe linia de plutire. Mai multe persoane au încercat să-l salveze, dar trupul lui a fost scos la mal deja fără viață, scrie Il Giornale di Sicilia.
>>> Sicilia, s-a dus la grătar și s-a înecat, Alin Marian Balan avea 42 de ani
Victima se numea Emilio C., avea 54 de ani și locuia în Floridia, scrie Il Nuovo Sud. La fel ca mulți alți români, a lucrat în mediul rural între Floridia și Cassibile și era oficial muncitor la fermă.
Din mărturiile culese de carabinierii din Priolo, bărbatul hotărâse să facă o baie pentru a se răcori dar la scurt timp ar fi simțit o boală care l-ar fi împiedicat să rămână pe linia de plutire.
Riscul de congestie, cât este de adevărat
Român mort în mare la Marina di Priolo – Cazul bărbatului care a murit în mare la Marina di Priolo ar putea să ne ducă cu gândul la „congestie”.
„Nu înotați în mare fără să fi lăsat să treacă cel puțin 3 ore de la ultima masă”: este o interdicție care circulă: riscul ar fi de „congestie”, care poate duce la înec. Dar este chiar așa?
«Este un mit care trebuie dezmințit, chiar dacă susținătorii săi susțin că, în cele 3 ore de digestie, sângele se concentrează în stomac și, în timpul înotului, mușchii îl iau, declanșând dureri de stomac, greață sau, și mai rău, un fel de întrerupere a circulației pentru care creierul este afectat, care duce la leșin”, explică profesorul Alberto Giovanni Ugazio, director al Institutului Bambino Gesù din Roma.
„În realitate, chiar dacă este adevărat că după masă fluxul sanguin crește în tractul gastro-intestinal, asta nu înseamnă că organele vitale precum inima sau creierul sunt lipsite de el. Niciun risc chiar dacă temperatura apei este puțin rece sau dacă te scufunzi dintr-o dată în loc să fie progresiv. Organismul este capabil să compenseze șocul termic. Nu există niciun studiu științific internațional care să susțină riscurile înotului după masă. Chiar și Federația Internațională pentru Salvarea Vieților definește ca nefondată recomandarea de a nu face baie imediat după masă.
>>> ”Îngerul mării” – Alin Stoian, românul erou de la Ostia, a salvat trei tineri de la înec