Românca a primit toată averea bătrânei îngrijite, după ce aceasta a murit: o mașină, o bicicletă, o casă cu o grădină frumoasă și mobilată cu tot confortul, precum și un teren de construcție de 145 de metri pătrați. Pe aceste bunuri ale unei proprietare de teren în vârstă, cu domiciliul într-un municipiu din Maglie (provincia Lecce, Puglia) pusese mâna îngrijitoarea din România. Badanta, în vârstă de 56 de ani, avea grijă de bătrână din 2013. Din luna mai 2013, avusese contract de munca regular, masă și cazare incluse.
>>> O româncă, îngrijitoare în Italia, și-a salvat bătrâna de 92 de ani dintr-un incendiu
Dar femeia nu s-ar fi multumit cu un salariu lunar de circa 1500 de euro. „Doamnă, am nevoie de bani”, i-a spus în mod repetat femeii în vârstă care suferea de boala Parkinson, care îi subminase abilitățile cognitive. În așa măsură încât a fost păcălită. Înșelată de îngrijitoare, așa au stabilit judecătorii.
>>> Italia, îngrijitoare română condamnată la închisoare, și-a abandonat bătrâna în casă: ”Pierdeam avionul!”
Românca a primit toată averea bătrânei îngrijite
Îngrijitoarea, de-a lungul anilor, ar fi intrat în posesia bunurilor bătrânei care a murit la 88 de ani. O viață confortabilă și o anumită siguranță pentru viitor, și-a imaginat după ce și-a semnat un testament public în favoarea ei cu care a reușit să aibă înscris pe numele ei bunurile femeii pe care o îngrijise de ani de zile. „Am fost numită moștenitoare universală”, a spus ea în timpul ceremoniei de înmormântare familiei bătrânei care nu avea copii și era văduvă de ani de zile. Singurii săi doi nepoți începuseră procedura a o declara pe mătușa lor invalidă 100%.
Condamnată la 2 ani și jumătate de închisoare
Badanta a luat legătura cu un prim notar care a refuzat să semneze testamentul, iar la al doilea s-a prezentat și cu două adeverințe eliberate de medicul curant care atestă starea de sănătate mintală bună a bătrânei. Astfel ar fi reușit să semneze actul, datorită a doi angajați ai notarul care a acţionat ca martori. În urma plângerii, procesul a fost deschis și încheiat cu condamnarea îngrijitoarei la 2 ani și jumătate de închisoare pentru înșelarea unei persoane fără discernământ și repararea prejudiciului a fi cuantificat în procesul civil în favoarea celor doi nepoţi ai bătrânei decedate.
Între timp, părțile civile au formulat o cerere de sechestru preventiv a bunurilor dobândite de îngrijitoare, iar judecătorul va depune motivele decizie în următoarele 60 de zile. Între timp, inculpata, prin avocatul său, a depus o cerere de executare a pedepsei la muncă în folosul societății. Conform noii legi, pentru pedepse mai mici de patru ani, inculpatul sau inculpata, dacă nu contestă pedeapsa în apel, poate cere, alternativ, executarea pedepsei cu muncă în folosul societății, semilibertate sau detenție la domiciliu, evitându-se astfel pedeapsa închisorii. . În următorul termen, judecătorul va trebui să examineze programul prezentat de îngrijitoare pentru efectuarea muncii în folosul societății, scrie corrieresalentino.it.
>>> Italia, îngrijitoare română abia sosită din țară, condamnată după ce bătrâna pe care o îngrijea a luat foc și a murit