Menu
in

Roberto Vannacci, generalul italian căsătorit cu o româncă, întoarce Italia pe dos cu o carte care se opune „gândirii unice”

Cartea Generalului Vannacci „Lumea pe Dos” – Generalul Roberto Vannacci, 55 de ani, a reușit să zguduie Italia și să o „întoarcă pe dos”, cu o carte în intitulată întocmai „Il mondo a contrario”. Cartea a făcut furori pe Amazon, fiind cea mai vândută carte din Italia. În această carte, unul din generalii cei mai respectați și titrați din Italia combate „gândirea unică” și exprimă opinii extrem de critice la adresa curentelor propagandistice occidentale de azi, mergând de la cele privind clima, energia, siguranța, migrația, până la război și minorități.
>>> Descoperire șoc a cercetătorilor italieni: Dracula „plângea cu lacrimi de sânge”. Urmele din scrisori

Cartea Generalului Vannacci „Lumea pe Dos” face furori în Italia

„Când ocupanții ilegali ai caselor prevalează asupra proprietarilor legitimi; când se cheltuiește mai mult pentru un imigrant ilegal decât pentru pensia minimă a compatriotului; când ești judecat pentru apărarea extremă împotriva delincventului care intră în casa ta; când suntem forțați să adoptăm cele mai stricte și foarte costisitoare măsuri antipoluare, dar producătorilor care produc toate gazele care modifică clima nu le pasă și prosperă; când orașele sunt transformate în locuri pentru cei bogați și alternativi, în timp ce muncitorii, muncitorii și familiile sunt forțați să le abandoneze; când a se vorbi de tată sau mamă devine discriminatoriu, inconfortabil și exclusivist pentru că se ciocnește cu cei care nu sunt tați sau mame; când se cere cu voce tare adoptarea unor drepturi din ce în ce mai disparate fără a prevedea o gamă la fel de densă de îndatoriri; când nu mai pot să vorbesc de un negru pentru că orice adjectiv care se refera la culoarea foarte evidenta si evidenta a pielii lui este considerat o ofensă; când în baruri întâlnești oameni care conduc porci îmbrăcați în haine roz în lesă… Mulți numesc această condiție Civilizație și Progres.
Ei bine, această carte este dedicată tuturor celorlalți!”

Este un text de pe coperta cărții generalului, care a devenit besteller neașteptat și a generat controverse puternice. Cu un titlu provocator și conținutul său amplu, cartea a reușit să cucerească topurile de vânzări într-un timp scurt.
>>> Zeci de români declarați dispăruți în Italia, îi caută cineva? Se ocupă vreo autoritate de anchetarea acestor dispariții? Ce spune Poliția Română

În această lucrare, generalul Vannacci, în vârstă de 55 de ani, abordează subiecte sensibile și controversate, în special criticând ceea ce el numește „dictatura minorităților”. Cartea abordează diverse grupuri sociale, cum ar fi homosexualii, pe care îi denumește „anormali”, dar și ecologiștii, feministele, imigranții ilegali, familii curcubeu și multe altele. Vannacci spune că „normalitatea” este reprezentată de heterosexualitate și acuză o influență a „lobby-ului gay internațional”.

Un pasaj care a fost de asemenea incriminat de critici a fost cel referitor la jucătoarea de volei italiană de culoare Paola Egonu: „Chiar dacă Paola Egonu este italiană prin cetățenie, este clar că trăsăturile feței ei nu reprezintă spiritul italian care se vede în schimb în toate frescele, picturile și statuile care de la etrusci au ajuns până în zilele noastre; chiar dacă există deținători de pașapoarte italieni care se roagă în moschei, asta nu șterge 2.000 de ani de creștinism”.
>>> Bruno Vespa, celebrul jurnalist RAI, face publicitate vinurilor românești

Cine este generalul Vannacci: vorbește șase limbi străine, între care și limba română

Generalul de armată Roberto Vannacci are o carieră exemplară la 55 de ani. Un curriculum militar respectabil: parașutist din trupele speciale, fost comandant al Task Force 45 în timpul războiului din Afganistan, fost comandant al brigăzii de parașutiști Folgore, fost comandant al Col Moschin (unitate specială care efectuează incursiuni strategice în zone extrem de periculoase) și fost comandant al contingentului italian din Irak, Vannacci este considerat un viteaz „soldat în slujba statului”.

În 2020, generalul a fost trimis ca atașat de apărare la Ambasada Italiană de la Moscova, cu misiuni în Belarus, Armenia și Turkmenistan. A plecat de la post în 2022, deoarece a fost declarat „persona non grata” de către autoritățile ruse în urma izbucnirii războiului.

O ascensiune strălucitoare – presărată de onoruri naționale și internaționale – care, în iunie 2023, l-a determinat să conducă Institutul Geografic Militar, organismul cartografic istoric al Florenței (IGM).

Originar din Spezia, Vannacci – potrivit biografiei de pe site-ul Igm – vorbește fluent engleză, franceză, română, portugheză, spaniolă și rusă, și are trei diplome universitare (în științe strategice, științe internaționale și științe militare), scrie La Nazione.
>>> Îndemnul unui italian pentru români: „Fiți mândri de apartenența la Biserica Ortodoxă”

Cine este soția lui Roberto Vannacci

Soția lui Roberto Vannacci se numește Camelia Mihăilescu , deși pe rețelele de socializare (în special Facebook și Instagram) folosește și numele soțului ei (Camelia Vannacci), scrie Trendonline.

Camelia Mihăilescu este de origine română, și citatul ei preferat de pe Facebook este scris în limba română (tradus, sună mai mult sau mai puțin ca „Nu are rost să fii trist sau fericit pentru lucruri viitoare, care s-ar putea să nu se întâmple niciodată! ” ) .

Profesia lui Mihăilescu nu este cunoscută, dar observând rolele pe care le-a publicat, se poate face o idee despre interesele și pasiunile ei.

Mihăilescu este, fără îndoială, pasionat de fitness și îi place să-și petreacă timpul antrenându-se la sală. De asemenea, este interesată de gătit , în special de mâncăruri tradiționale italiene.

Camelia Mihăilescu are și o mare pasiune pentru animale: de fapt, ea are personal grijă de păsările domestice care trăiesc în curtea casei Vannacci.

În fine, se știe că cuplul are două fiice, care sunt probabil Elena și Michela, care par să fi moștenit pasiunea părinților pentru activitatea fizică, dacă postul de general într-o competiție de triatlon se referă la tinerețe.

Cartea Generalului Vannacci „Lumea pe Dos” – Nu se cunoaște dinamica exactă a întâlnirii dintre Camelia Mihăilescu și generalul Roberto Vannacci.

Totuși, citind cu atenție biografia generalului și curriculum vitae, există un detaliu care atrage imediat atenția, și care ar putea fi tocmai cheia întâlnirii dintre cei doi. Vannacci a obținut, de fapt, mai multe diplome de specialitate, dintre care una în Științe Militare la Universitatea din București, capitala României. Mai mult, tocmai din România Vannacci a primit Medalia de Onoare de la Statul Major al României.

Prin urmare, nu poate fi exclus ca întâlnirea cu Camelia Mihăilescu să fi avut loc tocmai în acest context, mai scrie Trendonline.
>>> Regele show-urilor TV din Italia, Paolo Bonolis e ROMÂN: ”Sunt mâncător de sânge, strămoșii mei provin din Carpați, ca Dracula”

Cartea Generalului Vannacci „Lumea pe Dos” – Destituit de ministru, apărat de Salvini

Ecourile cărții sunt extrem de largi, este subiectul principal de dezbatere din Italia în aceste zile și s-au scris sute de articole și au fost mii de intervenții legate de subiect. Câteva efecte principale:

Imediat după apariția primelor citate din carte, etichetate ca „homofobice!” și „rasiste”, în presa de stânga, ministrul Apărării, Guido Crosetto, l-a destituit pe general de la conducerea institutului din Florența, anunțând o anchetă disciplinară, calificând afirmațiile din carte drept „elucubrații” care „nu reprezintă armata”. Intervenția ministrului a declanșat polemici uriașe, legate mai ales de libertatea de opinie în Italia. Exponenții de stânga, în special din PD, l-au anatemizat pe general, având în vedere că a abordat temele sacre ale așa-zisei stângi moderne, LGBT, clima, imigrația și altele.

Din dreapta însă, chiar dacă unii s-au distanțat imediat, au început să apară apărători ai generalului, între ei vicepremierul Matteo Salvini, secretarul de stat de la cultură Vittorio Sgarbi sau fostul primar al Romei Gianni Alemanno, care nu au fost de acord cu sanciunea ministrului.

După potopul de critici, unele isterice, împotriva ideilor exprimate în carte, generalul a declarat că „nu retrag nici măcar un singur cuvânt”.

Sorin Cehan

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 17 In medie: 4.4]
Exit mobile version