in

Renzi: „Salvini și Meloni introduc retragerea forțată de bani din conturile curente din Italia”

retragerea forțată de bani din conturilor curente

În legea de modificare a normelor fiscale (așa-zisa „delega fiscale”) există o prevedere care permite retragerea forțată de bani din conturi de către fiscul italian.
„Au decis să intre în conturile curente. Și cine a decis asta? Salvini și Meloni. Incredibil, în „delega fiscale”, în loc să-și facă griji de scăderea taxelor, guvernul permite Fiscului și diferiților subiecți instituționali să intre în contul curent cu așa-zisa retragere forțată și să ia banii de impozite sau amenzi”, a declarat Matteo Renzi într-un videoclip pe Instagram.
>>> Deputatul Valentin Făgărășian: ”Meloni știe că fără aportul românilor, economia italiană s-ar prăbuși”

Retragerea forțată de bani din conturi

„Este ceva ce Salvini și Meloni au jurat că nu vor face niciodată. Într-adevăr, s-au plâns de ceilalți, acuzându-i că au băgat mâinile în buzunarele italienilor. Voi depune un amendament săptămâna viitoare în comisie pentru a anula aceasta. Să vedem dacă și Salvini și Meloni renunță la această promisiune”, a mai declarat Renzi.

Ce cuprinde legea „Delega Fiscale” promovată de guvernul Meloni

Retragerea forțată de bani din conturi – Proiectul de lege privind delegarea fiscală, una dintre reformele emblematice ale guvernului Meloni, intră în faza finală odată cu începerea examinării de către Senat. După unda verde de la Cameră în urmă cu o săptămână, obiectivul guvernului este să închidă procesul înainte de pauza de vară, pentru a putea lucra la primele decrete de punere în aplicare din septembrie și a face noile măsuri operaționale încă de la 1 ianuarie. Delegația aprobată de deputați introduce primele inovații în sistemul fiscal italian, cuprinse în 20 de articole, scrie „Il Sole 24 ore”.
>>> Familie de români din Bologna, evaziune fiscală totală: au ascuns peste 100.000 de euro. Garda de Finanțe i-a prins pe Facebook

Deocamdată, reforma nu include „pacea fiscală” (un fel de amnistie fiscală pentru datornici) propusă de viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Matteo Salvini . O idee care ar putea veni ca un amendament, dar care deocamdată continuă să stârnească discuții. Salvini „face interviurile în care cere amnistia, apoi guvernul pune sechestru pe conturile curente ale evazioniștilor fiscali”, a spus Luigi Marattin, deputat Azione-Italia Viva, explicând că articolul 16 al legii conține un principiu „care permite sechestrarea automată a conturilor curente ale evazioniștilor fiscali”.

Ce este legea de „Delega Fiscale”

Retragerea forțată de bani din conturi – Legea de Delega Fiscale se referă la o lege care trebuie adoptată de către Parlamentul Italian care conferă guvernului un mandat special pentru a face modificări și reforme în cadrul sistemului fiscal al țării. Aceasta oferă guvernului o autoritate extinsă de a adopta măsuri legislative și de a lua decizii în domeniul fiscal în conformitate cu obiectivele și principiile stabilite în legea de delegație.

Această lege are scopul de a permite guvernului să inițieze și să implementeze reforme fiscale, să simplifice procedurile fiscale, să combată evaziunea fiscală și să îmbunătățească administrarea fiscală în Italia. În esență, Legge Delega Fiscale permite guvernului să adopte măsuri pentru a îmbunătăți și revizui sistemul fiscal al țării fără a fi nevoie să prezinte în mod individual fiecare modificare sau reformă Parlamentului.
>>> Italia, ajutoare casnice și îngrijitoare care ”uitaseră” să își declare veniturile la fisc, suma totală peste un milion de euro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Înoată în lac și dispare sub apă: victima este Daniel Botos

Daniel Botos, 45 de ani, înecat într-un lac la Anghiari, în Toscana. „Venise la pescuit cu prietenii și a vrut să se răcorească”

A murit în timp ce era la cumpărături

S-a simțit rău în timp ce era la cumpărături la minimarket, carabinier de 53 de ani moare la Ancona