Menu
in

Refugiații din Ucraina se plâng de condițiile din Italia: muncă multă, salarii mici, nevoia recomandărilor. ”Vom merge în Germania”

Refugiații din Ucraina se plâng de condițiile din Italia: muncă multă, salarii mici, nevoia recomandărilor. ”Vom merge în Germania”.

Veniseră în Italia pentru a scăpa de război, dar viața aici, deși plăcută din punct de vedere al climei, al frumuseții pământului și al mâncării, a fost un iad în ceea ce privește munca.

Acesta este motivul pentru care atât de mulți refugiați ucraineni părăsesc Italia pentru țări precum Germania sau Olanda, unde speră că vor găsi mai ușor un loc de muncă decent, scrie Europa Today.

Italia, îngrijitoare ucraineană violentă, calmată cu un pistol cu electroșocuri, venise beată la serviciu în prima zi

Refugiații din Ucraina se plâng de condițiile din Italia

„Cazarea este gratuită, timp de trei luni am primit și subvenții de 300 de euro pentru fiecare adult și 150 pentru fiecare copil. Dar nu mai sunt plăți, iar proprietarii ne anunță că este timpul să plecăm”, a declarat Daria din Kiev pentru ziarul online Strana.ua, care relatează viața ucrainenilor din străinătate.

”Este foarte rău să lucrezi aici, te pun să culegi cireșe pentru șase euro pe oră. O slujbă infernală pentru 10 ore pe zi și o zi liberă pe lună. De aceea nu am rezistat prea mult, nici măcar nu ne acceptă copiii la școală, spun că nu sunt locuri, așa că vom merge în Germania, unde există un sprijin social mult mai bun și este mai ușor cu munca și cu școlile”, a continuat femeia care locuiește cu copiii ei și cu o prietenă în suburbiile din Bari, Puglia.

Refugiații ucraineni cumpără masiv case în Italia, plătesc imediat între 200.000 și 5 milioane de euro

Lucrez 10 ore pe zi

Deși nu este domeniul ei de activitate, Elena a spus că a reușit să găsească un loc de muncă ca ghid care însoțește grupuri de vorbitori de limba engleză în excursii cu barca în apropierea stațiunii turistice Polignano.

”Lucrez 10 ore pe zi, cu o zi liberă pe săptămână, și un salariu de o mie de euro pe lună. Dar sezonul turistic se va încheia în curând și nu este clar ce voi face în continuare”, a spus ea îngrijorată.

Nici medicii nu-s mulțumiți

După cum explică ziarul, mari dificultăți au fost găsite și pentru medici, cărora guvernul le oferise condiții excelente încă de la începutul războiului, facilitând recunoașterea calificărilor lor. Însă puțini au reușit să găsească un loc de muncă, chiar dacă s-au oferit să accepte salarii mai mici decât media, iar unii nu au reușit nici măcar să facă stagii gratuite.

Veronica, care locuiește în Kiev, încearcă de trei luni să își găsească un loc de muncă, dar până acum fără prea mult succes. ”Aveți nevoie de o italiană bună, engleza este foarte proastă aici, puțini chiar și printre doctori o vorbesc. Dar cel mai important lucru sunt recomandările. Fără ele nu ești angajat, în ciuda experienței tale”, a declarat Veronika pentru ziar.

”În ciuda confirmării diplomei și a învățării limbii, nicio clinică nu a vrut să mă angajeze. Și abia când am primit o recomandare de la unul dintre medici am fost primit într-o clinică unde fusesem respins anterior. Acesta este specificul aici: oamenii sunt angajați în principal de cunoscuți, iar acest lucru nu se aplică doar în medicină”, a spus Dr. Nadezhda.

Și ca îngrijitoare e greu

Oksana, o locuitoare din Vinnița, a declarat pentru ziar că lucrează de mult timp ca îngrijitoare într-un mic sat de lângă Veneția. A explicat că, pentru a obține un loc de muncă, ai nevoie de limbă și de referințe.

„Dar principalul lucru este recomandarea, limbajul poate fi îmbunătățit. Dar ei nu angajează pe nimeni, pentru niciun loc de muncă, de pe stradă. Dar dacă unul dintre ucraineni s-a stabilit deja, a dovedit că este bun, atunci poate sponsoriza unul dintre compatrioții săi, cuvântul din gură în gură funcționează bine aici.

Dacă lucrați non-stop cu pacienți imobilizați la pat, puteți cere 1.200 sau chiar 1.500 de dolari, plus cazare și masă gratuite. Dacă persoana este mai mult sau mai puțin independentă, plătește 600-800 de euro pe lună”, a spus el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 14 In medie: 3.6]
Exit mobile version