Menu
in

Lumea se înghesuie la pizza cu greieri prăjiți: „Am avut deja primii clienți, în două zile am vândut 16”

Pizza cu greieri prăjiți – De când Uniunea Europeană a decis să aleagă insectele drept „hrana viitorului”, impunându-le efectiv în atenția presei, multe companii au început să se organizeze, conștientizând că va fi dificil să scape de ordinele de la Bruxelles. Unele produse cu ingrediente cu totul deosebite au ajuns astfel deja pe rafturile supermarketurilor noastre, altele încep încetul cu încetul să apară. Printre cele mai recente inițiative, cea a pizzeriei Mangiafuoco din Trieste, care a decis să încerce să-și surprindă clienții lansând o nouă specialitate pe bază de greieri prăjiți.
>>> Citiți și: Italia respinge făina de greieri în preparate și declară ”război” alimentelor produse în laborator

Pizza cu greieri prăjiți

După cum a explicat revista online Agrodolce, restaurantul din Trieste a decis de fapt să lanseze o pizza numită Grillo Sparlante. Creatorul, producătorul de pizza Alessandro Pribaz , a explicat geneza acesteia: „Eram convins că insectele sunt necomestibile. Totuși, am vrut să le încerc și eu pentru a vedea cât de rele sunt. Așa că am comandat online un pachet de greieri uscați de la o companie germană. Imediat ce au ajuns, am luat unul și l-am mirosit apoi l-am mestecat încet, punându-l între dinți”.

Dar cum este mai exact prima pizza italiană pe bază de greieri? „Înainte ne-am gândit să plecăm de la o bază verde cu ruccola dar, poate puțin prea amar, am decis să o modificăm pe cea cu flori de dovlecei. Apoi, am adăugat puțină mozzarella și un strop de sos de roșii, nu prea mult pentru a nu compromite aroma greierilor uscați și prăjiți”.
>>> Citește și: VIDEO Pizza Margherita cu făină de greieri: provocarea lui Gino Sorbillo, faimosul pizzar din Napoli. „Este gunoi”

Numele, Grillo Sparlante (greierul bârfitor), a fost ales pentru că „s-a vorbit în ultima vreme despre insecte, sau mai bine zis, s-a bârfit mult”. Prima pizza cu greieri fripți, vândută la prețul de 15 euro, a avut deja primii clienți: „În două zile am vândut deja 16. Primul care a încercat-o a fost un domn de vârstă mijlocie care a plătit 17 euro, 15 pentru pizza plus 2 pentru take away. După el, un cuplu din Trieste a venit să mănânce aici. Doar el a cerut-o și a fost foarte mulțumit. Dar ea nu a reușit. A preferat una cu ton și ceapă. Ea ne-a spus că nu a avut curaj”.

Pizza nu se face cu faina de Acheta Domesticus ci cu toata insecta. Odată uscat, greierii se pun în umplutura de pizza și nu în bază. În acest fel, după cum a explicat bucătarul, aroma lor este mai puternică.
>>> Citește și: Ajung la supermarket primele paste italiene făcute cu făină de greieri: acestea sunt

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version