in

Ora de vară 2023, când trebuie să umblăm la ceasuri și ce se schimbă: toate detaliile

ora de vară 2023

Ora de vară 2023: când trebuie să modificăm ceasul și ce alte detalii sunt importante. Februarie aproape a ajuns la sfârșit și pentru cei cărora nu le place în mod deosebit iarna, nu poate fi decât o veste bună. 
Luna Martie este aproape și, odată cu ea, vom avea începutul unui anotimp care place mult tuturor: primăvara. Un anotimp pe care vom începe să-l savurăm cu adevărat când, în sfârșit, zilele încep să se prelungească și vom putea beneficia de mult mai multă lumină. În acest sens, pregătiți-vă: ora de vară este pe cale să se întoarcă în Italia.

Italia, vine bonusul de 991 de euro, dar numai pentru cei peste această vârstă: cine îl poate primi în 2023

Deși s-a vorbit mult despre o posibilă desființare, schimbarea orei se va face în Italia și în 2023. Ultima dată când am umblat la ceasuri a fost pe 30 octombrie 2022, când ora de vară s-a încheiat, la 3 dimineața. Când se va întoarce acum ora de vară?

ora de iarna
Ultima schimbare a fost în octombrie

Momentul este foarte aproape. Vestea proastă este că, în noaptea aceea, vom dormi cu o oră mai puțin , dar, a doua zi, ne vom putea bucura o oră mai mult de soare. Iată tot ce trebuie să știți.

De la ora standard până la ora de vară: când și cum să modificăm ceasurile

Ora de vară este pe cale să se întoarcă în Italia și în 2023. Convenția internațională de economisire a energiei, valorificând la maximum lumina soarelui în lunile de primăvară și vară, nu va fi desființată și, din nou în acest an, va trebui să dăm ceasul înainte. Vom pierde o oră de somn, dar lumina va dura mai mult: când se vor întâmpla toate acestea?

Ca întotdeauna, ora de vară va intra în vigoare în 2023 în ultima duminică a lunii martie și, mai precis, în noaptea dintre sâmbătă 25 și duminică 26 martie. La ora 2 dimineața se va trece automat la ora 3: da, vom dormi cu o oră mai puțin, dar vom avea mai multă lumină a doua zi! Ceasurilor vor trebui, așadar, să fie date înainte cu o oră, pentru a beneficia cât mai mult de lumina soarelui și a reduce consumul de energie.

Dispute pe convenția orei

Acesta este motivul pentru care convenția a fost adoptată încă din Primul Război Mondial și nu a fost niciodată abandonată, în ciuda faptului că de ceva vreme se vorbește despre desființarea ei (de care ar beneficia în special țările din Nordul Europei). Problema este foarte fierbinte în Europa și împărțirea dintre cei care cred că această convenție este acum inutilă și cei care, pe de altă parte, o consideră o mare sursă de economii este foarte clară. Italia, deocamdată, a decis să nu ia în considerare ipoteza desființării și să continue cu schimbarea dublă a orarului în fiecare an, întrucât alegerea finală revine statului individual.

Ora de vară, în 2023, va reveni așadar la sfârșitul lunii martie, pentru a ceda apoi din nou locul orei solare (standard), care va intra în vigoare în ultima duminică a lunii octombrie. În acest caz, ceasurile vor fi mutate din nou cu o oră înapoi, vom dormi încă o oră, dar ziua se va scurta considerabil. Deocamdată, însă, să ne amintim de următoarea schimbare, care acum este foarte aproape: duminică 26 martie, nu uitați să modificați ceasurile!

Săptămâna de lucru de 4 zile în Italia: mai puține zile de concediu medical, angajații mai puțin stresați

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Palermo român găsit mort

Italia, român găsit mort în casă, pompierii au intervenit în urma unei sesizări

Italia moarte suspectă ucrainence

Veronica, 42 de ani, moarte suspectă după externarea dintr-un spital din Napoli, un medic este cercetat