Mario Draghi s-a întâlnit cu Mark Zuckerberg, șeful Facebook (devenit Meta), pentru a vorbi despre „oportunități culturale, sociale și economice pe care metaversul le va aduce Italiei”.
Mario Draghi s-a întâlnit cu Mark Zuckerberg
Mario Draghi și Mark Zuckerberg la aceeși masă. Întâlnirea – organizată de ministrul tranziției digitale, Vittorio Colao – a avut loc în această dimineață la Palazzo Chigi și a durat aproximativ o oră.
Unul dintre purtătorii de cuvânt ai Meta a dezvăluit conținutul interviului: „ Va fi necesar un efort comun între companii, politică și societatea civilă pentru a da viață metaversului – a explicat el – În ședința de astăzi am confirmat colaborarea noastră cu guvernul italian pentru a îmbunătăți calitatea țării, punctele forte în sectoarele tehnologiei și designului și identificarea investițiilor viitoare ”.
Oprirea gazului rusesc, Draghi: „Vreți pacea sau aerul condiționat?”
Și a concluzionat: „Suntem încântați că am putut discuta despre oportunitățile culturale, sociale și economice pe care metaversul le va aduce Italiei și așteptăm cu nerăbdare să continuăm această colaborare .”
10.000 de locuri de muncă
În ultimul an, fondatorul Facebook și actualul CEO al Meta a investit resurse și energie în proiectul Metavers, nu întâmplător a decis să-și schimbe numele companiei.
Nu doar Zuckerberg, însă. Cele mai importante companii de tehnologie se deplasează cu mare viteză în această direcție. Investițiile Meta în acest sens ar trebui să creeze 10.000 de locuri de muncă în Europa, precum și să revoluționeze lumea digitală.
Deloc surprinzător, în aceste zile în care se află în Italia, Zuckerberg nu l-a întâlnit doar pe Draghi: la Milano i-a văzut pe toți principalii CEO ai modei și luxului, sectoare foarte interesate de metavers. Există multe mărci gata să facă bani în universul virtual.
- Draghi huiduit puternic la Torino de sute de manifestanți – VIDEO
- Draghi, huiduit de mulțimea furioasă la Napoli: „Nu armelor în Ucraina” – VIDEO
Pentru a realiza o expansiune a lumii reale, însă, sunt necesare infrastructură și investiții în țările în care metaversul poate fi accesat. De aici începe colaborarea cu guvernele – PNRR-ul în acest sens ar trebui să ducă mai departe acea revoluție digitală despre care se vorbește atât de mult – și despre care Zuckerberg devine ambasador în întreaga lume. Pentru a-și construi metaversul, scrie fanpage.it.