Menu
in

Mâncăm deja gândaci fără știrea noastră! Iată în ce produse sunt și în ce supermarketuri în Italia. Investigație șoc!

Mâncăm deja insecte, dar fără să știm. Nutriția nu este un fapt secundar în viața fiecărei ființe vii și, pentru fiecare specie, este determinată genetic. Problemele pe care le ridică consumul de insecte sunt grave, mai ales din punct de vedere igienic, iar consumul acestora, de altfel, ar putea fi inutil având în vedere calitatea proastă a proteinelor din carnea acestora. Insectele conțin și chitină , care nu poate fi procesată de intestinele noastre.

Italia, pe rafturile magazinelor au ajuns chipsurile cu făină de insecte. ”Sunt gustoase, fiecare tip are propria sa aromă”

În Italia, țara cu cea mai bună bucătărie din lume, ar trebui să mâncăm insecte pentru că „Europa ne cere să o facem?”.

„La Republica” în suplimentul său „Gusto” a propus cititorilor săi o excursie la zece puncte de vânzare ale unor mari supermarketuri din toată Italia. Eșantionul este formată din zece supermarketuri Conad, Coop, Pam, Esselunga, Elite, Gros, Dem, Pewex și Carrefour din Roma. Concluzia este că mâncăm deja insecte.

Să citim pe etichete ingredientele a ceea ce cumpărăm, mai ales acum că a sosit autorizația UE pentru comercializarea Acheta domesticus sau greierul domestic în pudră, care urmează aprobării la fel de controversate, în ultimele luni, a moliilor uscate de făină și a lăcustei migratoare îne farfurii.

Mâncăm insecte fără să știm

Conform investigației „La Repubblica”, făina derivată din insecte poate fi găsită, de exemplu, într-un iaurt cu aromă de căpșuni și multe migdale. O mică insectă numită coșenila (cocciniglia) a contribuit la colorarea acesteia în roz . Aceeași insectă poate fi găsită și în produse cosmetice precum rujurile și fardurile de obraz roșii și, de asemenea, dar mai rar, în țesături. În plus, femela cocenială colorează mai multe băuturi de culoarea rubinului. Colorantul E120 sau carmin , acronimul și termenul care indică cocciniglia, nu este interzis.

Pe eticheta „ Goleador Double Gummy Candy with Fruit Flavour” apare carminul ca agent de colorare, și același lucru este valabil și pentru ursuleții de gumă Haribo. Și din nou același colorant este prezent în Bitter și în SanBitter roșu. La alte mărci de băuturi roșii răcoritoare nu apare coșenila, ci abrevierile coloranților sintetici urmate de mențiunea „Poate avea un efect negativ asupra activității și atenției la copii”. Acestea sunt E110 și E122 sau azorubină. În unele țări, cum ar fi Statele Unite, acestea sunt interzise deoarece sunt considerate alergeni puternici.

În Italia se vor mânca insecte: Viermi cu paprika și fluturi prăjiți, Coldiretti protestează

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.5]
Exit mobile version