Menu
in

Numai bolnav să nu fii: În Italia lipsesc 30.000 de medici și 250.000 de asistente

Lipsă acută de medici și asistente în Italia: Pentru a se alinia la nivelul altor țări europene de referință, Italiei îi lipsesc 30.000 de medici și 250.000 de asistente. Pentru a umple acest gol, Italia ar trebui să investească 30,5 miliarde de euro, ținând cont de nevoia mai mare de personal medical din cauza vârstei medii mai ridicate a populației italiene. Sunt date din cel de-al 18-lea Raport de Sănătate al Crea (Centrul de Cercetare Economică Aplicată în Sănătate) al Universității din Roma Tor Vergata prezentat în 25 ianuarie.

Meloni: „Odată cu încetarea obligației de vaccinare, 4 mii de medici revin în serviciu”

Lipsă acută de medici și asistente în Italia

În Italia, în sănătatea publică, sunt 3,9 medici la 1.000 de locuitori față de media de 3,8 a Franței, Germaniei, Regatului Unit și Spaniei: dar, luând în calcul vârsta medie a populației (față de prezența ridicată a celor de peste 75 de ani în Italia comparativ cu alte țări), lipesc 30.000 de medici.

Lipsă acută de medici și asistente în Italia – Luând în considerare cei aproximativ 12.000 de medici care se pensionează în fiecare an, cel puțin 15.000 ar trebui angajați în fiecare an în următorii 10 ani pentru a umple golul.
Pentru asistente, problema este și mai gravă: sunt 5,7 la 1.000 de locuitori față de 9,7 în țările UE: deficitul depășește 250.000 de unități față de parametrii europeni și, în orice caz, doar pentru a implementa modelul conceput de Pnrr, ar fi nevoie de încă 40-80.000. Și există puțin ajutor din străinătate: mai puțin de 5% dintre asistente ajung în Italia față de 15% în Regatul Unit și 9% în Germania; mai puțin de 1% dintre medici față de 10% în alte țări, relatează ANSA.

Având în vedere lipsa de resurse umane, soluția ar fi să le ofere condiții economice atractive. În schimb, medicii italieni câștigă în medie cu 6% mai puțin decât colegii lor europeni, iar asistentele cu 40% mai puțin. „Fără resurse și fără personal sanitar – scriu autorii raportului – sunt imposibile recuperarea celor 65% din serviciile pierdute în timpul pandemiei, de care au suferit în special persoanele foarte în vârstă”.

Se discută de prelungirea activității medicilor până la 72 de ani în așteptarea tinerilor care să-i înlocuiască. 

Medicii italieni atrag atenția asupra folosirii rețelelor de socializare de către copii: risc de depresie și tulburări de alimentație

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version