Liguria, doi turiști uită într-o brutărie un rucsac cu 15.000 de euro, vânzătoarea îi restituie: ”Mulțumim public acestei doamne!”. ”Erau foarte drăguți, un cuplu în vârstă de 70 de ani, vorbeau foarte bine italiana, le-am spus toate lucrurile frumoase pe care le puteau vedea pe aici și apoi, la plecare, au uitat un rucsac… Asta a fost tot, în principiu. Turiștii în căutare de liniște și pace vin aici din toate colțurile lumii, iar unii și-au cumpărat chiar și case”, a povestit la rândul ei vânzătoarea.
>>> Salerno, apa costă mult mai mult ca benzina: un cub de gheață e 50 de cenți
Liguria, doi turiști uită într-o brutărie un rucsac cu 15.000 de euro
Zilele trecute, un soț și o soție, ambii olandezi, au pățit un lucru neobișnuit, dar cu final fericit. A povestit pentru Corriere.it Laura Bracco, vânzătoare la brutărie, în vârstă de 49 de ani, căsătorită, care a discutat îndelung cu cei doi turiști și i-a găsit instinctiv simpatici. „Au intrat să cumpere ceva, focaccia și produse de patiserie, iar noi am început să discutăm despre asta. Erau curioși și interesați de tot, de bucătăria locală, de mediu, de istorie, de traseele culturale și gastronomice…’.
Când au plecat – trecuse aproximativ o jumătate de oră – Laura și-a dat seama că au uitat un rucsac. „L-am deschis, dar numai pentru a vedea dacă înăuntru se aflau documente care să poată fi folosite pentru a-i identifica. În afară de portofel, mai erau un telefon mobil, ochelari și un plic galben, pe care Laura nu l-a deschis. „De pe acel telefon, din fericire fără cod de blocare, am reușit să îi contactez. Cum? Trivial, datorită ultimului apel din memoria mea: am apăsat pe număr și mi-a răspuns soțul ei”.
>>> Italia, nou tip de radar laser: ”vede” și în interiorul mașinii și identifică vehiculele fără asigurare sau revizie
”Mulțumim public acestei doamne!”
Când cei doi olandezi s-au întors la brutărie, nu au contenit cu mulțumirile. Apoi au deschis plicul în fața vânzătoarei „iar înăuntru se aflau 15.000 de mii de euro. Au explicat că vor fi folosiți pentru a plăti niște lucrări de renovare la casa pe care o au pe aici”.
Cei doi olandezi au povestit întreaga poveste, întrebând dacă este posibil să se publice aceste cuvinte: ‘Ieri am făcut un tur în Taggia’, au spus ei simplu, ‘și am dat peste o brutărie în piața principală, unde o vânzătoare amabilă și simpatică ne-a arătat cu răbdare produsele tipice, povestindu-ne istoria lor, indicându-ne și ce am putea vizita și povestindu-ne despre originea sărbătorilor Sfântului Benedict și a Mariei Magdalena. Apoi am plecat. După o jumătate de oră, a venit un telefon care ne-a anunțat că ne lăsasem rucsacurile în magazin. Vrem să mulțumim public acestei doamne oneste și amabile, ne vom întoarce cu siguranță la acea brutărie”.
Restul este o poveste care a fost preluată de presa ligurică și apoi a devenit virală. „M-au sunat ziarele, posturile de radio și de televiziune… pe bune: nu mă așteptam la toate astea”, se limitează să spună Laura.
sursa: corriere.it