Compania Amedei a ieşit pentru a şasea oară consecutiv câştigătoarea premiului Academiei de Ciocolată „Golden Bean”.
Compania Amedei a ieşit pentru a şasea oară consecutiv câştigătoarea premiului Academiei de Ciocolată „Golden Bean” şi a obţinut titlul de cea mai bună ciocolată, cea mai cremoasă textură şi cele mai multe arome. Proprietarul Amedei, Cecilia Tessieri, a explicat tehnicile care stau în spatele celei mai delicioase ciocolate din lume, scrie Bloomberg.
Boabele de cacao provin de la plantaţiile din Venezuela şi Ecuador şi sunt alese individual de către experţi în agricultura locală, care monitorizează culegerea, fermentarea, uscarea şi expedierea acestora. Din America de Sud, ele sunt trimise la fabrica Amedei din Pontedera, Toscana, un drum care poate dura mai mult de 20 de zile.
Fiecare boabă de cacao este prăjită individual la temperaturi cuprinse între 80 de grade Celsius şi 137 grade Celsius, în funcţie de tipul boabei, timp de 10 sau până la 40 de minute. Procesul de coacere datează încă din anii 1900 şi are loc manual, iar acest lucru îi conferă lui Tessieri mai multă putere de a face controlul calităţii. În acest punct, boabele de cacao pot fi distruse, iar dacă supravieţuiesc, coaja va fi separată de seminţe.
Firmiturile de ciocolată se amestecă şi se obţine o pastă consistentă, folosind doar trei ingrediente: zahăr rafinat din trestie de zahăr, vanilie şi unt de cacao. Acestea se frământă timp de 72 de ore – aproape de 10 ori mai mult decât majoritatea tipurilor de ciocolată – într-o maşinărie din anii 1800. „Este ca un masaj lung”, a spus Tessieri.
sursa: zf.ro
Preparate culinare cu marijuana, noua “fiţă” din gastronomia internaţională