Menu
in

„În Italia politica fricii, colegii mei nu au curaj să vorbească”, acuză virusologul Maria Rita Gismondo


Maria Rita Gismondo, directorul laboratorului de microbiologie clinică și virusologie de la Spitalul Sacco din Milano, lansează un val de critici devastatoare.

Ea acuză clasa politică și guvernul pentru gestionarea prin „politica fricii” a pandemiei din Italia, mai ales că se anunță prelungirea stării de urgență.

Într-un interviu exploziv acordat „Affari Italiani” Maria Rita Gismondo acuză: „Guvernează gestionând consensul dintre o frică și alta.

În următoarele săptămâni va exista o creștere a infecțiilor pentru că stă în caracterul sezonier al virusului”.

Gismondo continuă: „Dar internările ar trebui să rămână sub un anumit prag. Ar trebui să fie așa, altfel de ce ne-am vaccinat?

De ce am închis și am folosit toate măsurile de izolare? Situația ar trebui să fie mai controlată.

Nu mai e acceptabil să vorbim despre Anul Nou cu închideri! Cunoaștem virusul și știm cum să-l oprim. Am făcut tot ce ne-a fost cerut. Acum ar trebui să culegem roadele. Și folosim vaccinurile”.

„Există – subliniază virusologul Maria Rita Gismondo – absurdități cu adevărat de neînțeles.

Nu vreau să par conspiraționistă, dar sunt prea multe lucruri în această pandemie care rămân inexplicabile, precum relațiile OMS-China, originea virusului, contractele cu companiile de vaccinuri.

Prea multe lucruri care nu se potrivesc. Nu e o conspirație, dar, din păcate, când a venit pandemia, cineva a profitat de ea ca de o oportunitate”.

Italia ar putea înăspri restricţiile pentru persoanele nevaccinate şi controalele la frontiere

Prelungirea urgenței

Apoi declară împotriva guvernului: „Nu se explică faptul că trebuie să prelungească urgența. Și nu este clar pentru ce este”.

Gismondo conchide: „Pentru că vaccinurile, Ministerul Sănătății, le administrează și chiar ni le poate administra făcându-le obligatorii chiar și fără stare de urgență, printre altele o face deja pentru unele sectoare. Măștile și măsurile de izolare sunt în sarcina Ministerului Sănătății și nu avem nevoie de urgență.

Deci, care este diferența? Pentru ce este starea de urgență? Acum cunoaștem patologia și o oprim prin diferite mijloace. Ce trebuie în plus să facem?

Trăim într-o societate care a fost mult timp anesteziată de mass-media și de o politică care a încercat să-i facă pe cetățeni din ce în ce mai surzi și mai orbi”.

Politica fricii

Guvernul Italie folosește politica fricii: „Ce cred colegii mei? Aceleași lucruri, dar nu au curajul să o explice pentru că astăzi există o mare teamă de a ieși din rând. Eu spun lucrurile pe care le gândesc.

Aici au nevoie de yesmeni. Speranza le spune tuturor „trebuie să vă vaccinați cu a treia doză”. Eu zic că este corect să se facă vaccinarea, desigur, desigur, dar chiar nimeni care să-și permită o îndoială, câteva întrebări? Nu este posibil.

Când nu ne mai putem permite să ne îndoim, ce facem? Înseamnă că ne-am marginalizat total de libertate și de noi înșine.

Aceasta este problema și este foarte gravă. A venit societatea fricii.

Mai întâi a fost frica de imigrant, acum frica de Covid, apoi va mai fi o teamă. Nu este o societate în care politica alege și planifică programe, dacă este bine sau greșit să ai mai multă sau mai puțină imigrație, un anumit tip de îngrijire medicală etc., sau care impune și programe în care crede, ci o societate în care există întotdeauna o teamă de învins”.

La Roma, manifestanții no-vax invocă Tribunalul de la Nürnberg împotriva virusologilor

Autopsii neefectuate: „Este o rușine”

Gismondo face o referire și la problema autopsiilor neefectuate pe cadavre de decedați de Covid:

„Această poveste este o rușine. Când există o patologie care nu poate fi definită exact, o autopsie ne poate oferi o lămurire. Vechiul meu profesor de anatomie patologică spunea: „numai din moarte putem înțelege viața”.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 573 In medie: 4.4]
Exit mobile version