Potrivit celor cuprinse în Planul strategic pentru vaccinarea anti Covid, pe care ministrul sănătății Roberto Speranza îl va prezenta în Parlament miercuri 2 decembrie, în curând se va introduce un permis, un carnet care ne va oferi posibilitatea de a ne deplasa dintr-o regiune în alta și dintr-un stat în altul.
Urmărirea sau înregistrarea persoanelor vaccinate va fi foarte importantă, scrie ilgiornale.it
Toți subiecții vaccinați vor trebui incluși într-un registru specific, o bază de date care va fi utilă în primul rând AIFA, Agenția pentru medicamente, care va putea monitoriza orice reacții adverse.
În al doilea rând, va fi util în scopul eliberării carnetului de vaccinare care poate fi necesară în caz de călătorie, atât în Italia, cât și în străinătate. În acest sens, la câteva săptămâni după vaccinare, se vor efectua teste serologice pentru a înțelege dacă vaccinul administrat a avut efectul dorit, și anume producerea de anticorpi împotriva Covid. În caz contrar, vaccinarea va trebui repetată, probabil folosind un alt produs.
Cine va primi primele doze de vaccin
Ideea emisă de govern este să se poată vaccina cât mai mulți oameni posibil în cel mai scurt timp, începând cu luna ianuarie viitoare. Ar trebui să înceapă inițial cu vaccinul Pfizer , 3,4 milioane de doze pentru 1,7 milioane de persoane, care va ajunge în containere de 975 de doze distribuite în 300 de spitale și puncta de vaccinare.
Aceste doze de vaccin au nevoie de temperaturi foarte scăzute pentru a nu risca deteriorarea, (vorbim despre condiții de stocare de -75 / -80 grade). Cu toate acestea, regiunile s-au asigurat că dispun de tehnologia potrivită pentru a stoca medicamentul. Trebuie remarcat faptul că poate rămâne până la 5 zile la o temperatură mai mare, în jur de +4, fără a avea probleme. Diferitele regiuni au propriile depozite farmaceutice.
Planul prevede să înceapă cu vaccinarea lucrătorilor din sistemul de sănătate și a personalului din reședințele pentru bătrâni. Imediat după aceasta va fi rândul celor mai în vârstă, adică a celor de peste 80 de ani. Vom trece apoi la grupul de peste 75 de ani, la grupul de peste 70 de ani și așa mai departe până la cei mai mici.
Bineînțeles, persoanelor mai tinere li se vor adăuga, de asemenea, afectate de boli importante și, prin urmare, considerate fragile și expuse riscului. În ceea ce privește vaccinările din interiorul spitalelor, acestea vor fi efectuate de medicii desemnați, care se ocupă deja de administrarea vaccinurilor antigripale. Cu toate acestea, cea mai mare problemă se referă la vaccinurile făcute în afara spitalelor.
Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ