Menu
in

Italia, fără bilet în autobuz, cresc amenzile la 200 de euro. Camere de luat vederi în mijloacele de transport

Se apropie rectificarea de buget și apar tot felul de artificii disperate. De exemplu înăspriri pentru cei care circulă fără bilet în mijloacele de transport în comun. Măsura de la capitolul ”măsuri urgente pentru lupta împotriva evaziunii tarifare” prevede amenzi de până la 200 de euro pentru cei care nu au bilet.

”Administratorii serviciilor de transport public pot încredința prevenția, verificarea și constatatea încălcărilor și unor subiecți care nu aparțin personalului administratorului, calificabili ca agenți constatatori”, se spune în lege. Camerele de luat vederi din mijloacele de transport sau din stații pot furniza probe privind evaziunea.

”Utilizatorii serviciilor de transport public regional și local, exercitate în orice mod, sunt obligați să intre în posesia unui titlu de călătorie valabil, să-l valideze la începutul călătoriei și la fiecare ieșire, dacă e prevăzută, în conformitate cu prevederile speciale ale administratorului, să-l păstreze pe timpul traseului și să-l prezinte la cererea agenților constatatori. Pentru titlurile de călătorie validarea trebuie să fie efectuată, în conformitate cu prevederile speciale ale administratorului, cu ocazia fiecărui acces în mijloacele de transport utilizate”, specifică textul.

Încălcarea obligațiilor ”comportă aplicarea unei sancțiuni pecuniare de definit în cadrul legii regionale. În absența unei legi regionale, sancțiunea este echivalentul a de șaizeci de ori valoarea biletului obișnuit și în orice caz nu mai mare de 200 de euro”.

Înăspriri și la închirieri pe termen scurt. Sancțiune de la 250 la 2.000 de euro pentru agențiile și intermediarii – și prin administrarea de portaluri online precum Air Bnb și Booking – care nu vor comunica datele referitoare la contractele pentru închirierile pe termen scurt. Sancțiunea este prevăzută de unul dintre articolele schiței măsurilor financiare „pentru comunicare omisă, incompletă sau inexactă”. Intermediarii vor trebui să comunice datele contractelor pe care le-au gestionat și să aplice o reținere de 21% din valoarea chiriilor la momentul creditării, urmând ca apoi să plătească impozitul reținut.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version