in

Înmormântare laică pentru Napolitano, pentru prima dată un președinte cu funeralii la Camera Deputaților: ce implică

Giorgio Napolitano este înmormântat cu funeralii laice

Giorgio Napolitano, înmormântat cu funeralii laice: aceasta este o situație unică în istoria italiană.

Italienii își vor lua rămas-bun de la fostul președinte Giorgio Napolitano cu o înmormântare laică: este prima dată când se întâmplă acest lucru și de fapt serviciile funerare de această dată includ funeralii diferite decât de obicei.
>>> VIDEO Giorgio Napolitano la Bucureşti. Traian Băsescu:„Giorgio Napolitano, singurul preşedinte căruia îi urmăresc cu atenţie poziţiile”

Giorgio Napolitano, înmormântat cu funeralii laice

Ultimul rămas bun de la fostul Președinte are loc la Cameră care, după cum a explicat familia, a dorit o înmormântare în conformitate cu principiile sale de viață. Sala Camerei aleasă pentru înmormântare prezintă steaguri în bernă (cel italian și cel european). A fost întins un covor roșu și au fost prezente autoritățile militare.

Sicriul a intrat în cameră însoțit de soția sa Clio, într-un scaun cu rotile, și de fiii săi Giovanni și Giulio. Anterior sicriul era amplasat în Senat, unde fusese amenajată camera funerară.

Nu vor fi prezenți oameni ai Bisericii, iar în timpul înmormântării se alternează cuvintele reprezentanților politici. Sunt prezenți președintele Sergio Mattarella, fostul premier Mario Draghi și premierul Giorgia Meloni.
>>> Giorgio Napolitano: “Am depăşit fazele critice cu privire la situaţia românilor din Italia”

A murit la 98 de ani

Fostul președinte Giorgio Napolitano a murit vineri, 22 septembrie, la 98 de ani. Cu câteva zile înainte fusese internat la terapie intensivă.

Giorgio Napolitano a fost, înainte de Mattarella, ales de două ori în funcția de Președinte al Republicii: nu și-a încheiat al doilea mandat pentru că, din cauza vârstei foarte înaintate, nu mai era în condiția fizică pentru a susține angajamentele cerute de rol.

Născut în 1925, Giorgio Napolitano s-a născut la Napoli pe 29 iunie, fiul unui avocat. După ce a urmat Liceo Classico Umberto I, tot la Napoli, și-a urmat pasiunea pentru drept, absolvind Dreptul în 1947. Justiția și politica încep să fie cele două mari direcții ale vieții sale, deși Napolitano este încă un băiat. Tocmai pasiunea lui pentru dreptate îl unește cu soția sa, Clio Maria Bittoni, care i-a devenit soție în 1959. Din unirea lor s-au născut doi copii, Giovanni și Giulio.

În timpul facultății, Giorgio Napolitano a făcut parte din GUF (Giovani Universitari Fascisti sau tinerii studenți universitari fasciști), în grupurile universitare din Napoli, potrivit strettoweb. Apoi a trecut la antifasciști. În 1945 a intrat în Partidul Comunist Italian.

Opt ani mai târziu, alegerea ca deputat. Între 1946 și 1948, Napolitano a fost parte activă a secretariatului Centrului Economic Italian pentru Sud. În 1953 Napolitano a fost ales pentru prima dată în Camera Deputaților , în care va fi membru până în 1996.

A fost ales în Parlamentul European în 1989.

În 2005 a fost numit senator pe viață de Carlo Azeglio Ciampi, fără să știe că însuși Napolitano va fi cel care i-ar urma în funcția de președinte la 10 mai a anului următor. Devenit președinte al Republicii Italiene, Napolitano a fost reconfirmat în funcție la sfârșitul mandatului său, când în 2013 a fost reales președinte. Demisia sa datează din 14 ianuarie 2015, lăsând postul lui Sergio Mattarella.
>>> Migranți, Elon Musk: „Soros conduce invazia în Italia. Iată care este planul lui”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Toți românii cu terenuri în România vor fi obligați

Sunt vizați toți românii care dețin terenuri în România: devine obligatoriu

Planuri pentru războiul din Ucraina: Ministrul român al apărării, în vizită la Roma