in

„Greieri made in Italy”, undă verde pentru compania italiană care produce făină de insecte 

„Făină 100% made in Italy”: pare un lucru pozitiv. Dar problema ține de tipul de făină despre care vorbim: făină de greieri. Greieri „italieni” 100%. În patria Dietei Mediteraneene! Știrea, lansată de presa italiană cu un entuziasm incredibil, privește prima (și singura, deocamdată și din fericire) unitate națională autorizată pentru producerea, transformarea și comercializarea „deliciosului” preparat pentru uz alimentar uman. Se numește Nutrinsect cu sediul în Montecassiano din regiunea Marche, în zona Macerata, scrie ilparagone.it.
CITEȘTE ȘI: Succes colosal: Bucătar român din Italia, influencer alimentar cu 8,6 milioane de urmăritori pe TikTok

Zece milioane de greieri strict „italieni”.

Compania găzduiește deja o fermă de zece milioane de greieri de tip Acheta domesticus, fiind fondată ca startup în 2016, producând inițial pulbere de greieri doar pentru hrana animalelor. Acum este gata să invadeze rafturile supermarketurilor.

„De acum înainte, pulberea de greier liofilizată va fi distribuită pentru noi de către compania din Reggio Reire – anunță CEO-ul Nutrinscet, Josè Francesco Cianni , în vârstă de 39 de ani – ajungând la companii și canale horeca”. Acesta din urmă este termenul comercial care se referă la sectorul industriei hoteliere, dar nu se știe dacă turiștii vor aprecia noutatea. Potrivit lui Cianni, greierul uscat poate fi mâncat ca o gustare: „Este bun”, spune el . Din nou, în cuvintele lui Cianni, care pot fi auzite în videoclipul Corriere della Sera: „Producem în jur de 24 de tone de făină de greieri pe an, într-un mediu de o mie de metri pătrați, dar obiectivul nostru minim este să ajungem la 400 de tone pe an și o uzină de 10 mii de metri pătrați”.

Lumea se înghesuie la pizza cu greieri prăjiți: „Am avut deja primii clienți, în două zile am vândut 16”

Așa „salvăm planeta”?

Pe scurt, sunt oameni care cred că consumul de greieri pulverizați poate salva planeta, dovadă clară a forței condiționării mentale implementate pe această temă de Uniunea Europeană, promotoare a acestei evidente nebunii. Trebuie spus că un factor de descurajare notabil, în afară de dezgust și bun simț, este dictat de preț: costul este între 50 și 60 de euro pe kilogram, mult mai mult decât făina „normală”. Făina de greieri va fi folosită în patiserie, dar și pentru producerea de paste proaspete: „Procentele maxime admise au fost deja indicate, de exemplu pentru a face tagliatelle nu se poate introduce mai mult de 15% pulbere, în biscuiți 8%”, din nou în declarațiile lui Josè Francesco Cianni.

Italia respinge făina de greieri în preparate și declară ”război” alimentelor produse în laborator

Riscurile pentru sănătate

Există mari probleme totuși: chitina, care stă la baza exoscheletului insectelor, nu poate fi asimilată de organismul uman. Recent, Patrizio Hermes Barbon , chirurg și expert în nutriție, a lărgit spectrul de risc: „Hrănindu-se în principal cu proteine ​​de insecte, organismul nu procesează niacina, vitamina B3 esențială pentru producerea de energie și sănătatea sistemului nervos, nici creatina, esențială pentru masa musculara, nici lizina utilă pentru absorbtia calciului si formarea colagenului, sustinerea sistemului imunitar”.
VIDEO Pizza Margherita cu făină de greieri: provocarea lui Gino Sorbillo, faimosul pizzar din Napoli. „Este un gunoi”

Și mai mult: „O dietă bazată pe insecte ar compromite acidul glutamic , neurotransmițătorul excitator care promovează concentrarea și somnul bun”. Până și Republica a vorbit despre alergii și tulburări, umflături și vărsături până la, în cele mai grave cazuri, șoc anafilactic în legătură cu consumul de făină de insecte.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A murit în Italia o luptătoare cu rol determinant pentru victoria Revoluției Române din decembrie 1989. „A fost o femeie curajoasă”

Cosenza, român lovit mortal de o mașină

Cosenza, român lovit mortal de o mașină, șoferul a fugit de la locul accidentului