Menu
in

Primarul din Milano a concediat un celebru dirijor rus de la Scala: „Nu l-a condamnat pe Putin”

Dirijor rus concediat de la Scala: Un celebru dirijor rus care urma să dirijeze o operăla Teatrul Scala din Milano a fost concediat, pentru că nu a condamnat invazia Ucrainei de către Rusia și nu l-a condamnat pe Putin. Știrea a fost comentată foarte aspru de criticul de artă și politicianul Vittorio Sgarbi.

Dirijor rus concediat de la Scala

Maestrul Valery Gergiev, despre care se știe că este prieten apropiat al lui Putin, a refuzat să condamne invazia rusă a Ucrainei.

Dirijorul „nu a răspuns” invitației primarului din Milano, Beppe Sala, de a se distanța de actualul conflict.

Din acest motiv, pe 5 martie „putem exclude prezența sa pe podiumul de la Scala pentru spectacolul Pique Dame”, a anunţat primarul capitalei lombarde.

Gergiev nu va dirija la Scala

„Valery Gergiev a plecat și nu a răspuns”, a spus primarul din Milano – care este și președinte al Fundației Teatro alla Scala. Dirijorul a răspuns cu tăcere.

Interzis în teatrele din întreaga lume

Nu s-a întâmplat numai la Milano. Gergiev a fost concediat de la conducerea filarmonicii din Munchen azi (1 martie 2022), pentru aceleai motive. Și i s-au interzis reprezentații în teatrele din Statele Unite, Germania, Austria, Olanda și Marea Britanie.

Putin a prezentat condițiile pentru încheierea invaziei Ucrainei

Ce spune Vittorio Sgarbi

Cel care i-a luat apărarea lui Gergiev a fost Vittorio Sgarbi, care a vorbit la emisiunea „Quarta Repubblica” condusă de Nicola Porro. „Am părăsit narațiunea Covid și am intrat în cea a „totului împotriva lui Putin” Dar Hitler nu poate fi confundat cu Nietsche, sau Hitler cu Furwängler, dirijor care a dirijat pentru Führer în numeroase ocazii”.

Furwängler, spune Sgarbi, „a venit la Scala în 1953 pentru a conduce o operă a lui Wagner”, în ciuda faptului că a dirijat în Germania nazistă. Atunci nimeni nu s-a opus.

„A existat mai multă democrație decât acum. Cine știe de ce în „Înmormântarea lui Togliatti” [tabloul realizat în 1972 de Renato Guttuso, expus la muzeul de artă modernă din Bologna, ed.] Guttuso a pictat imaginea lui Stalin și nu pe cea a lui Hrușciov și nimeni nu i-a cerut să o ștergă. Cine știe de ce, cândva, au spus „Nu sunt de acord cu ideile tale, dar mi-aș da viața ca să le poți exprima”.

Sgarbi spune că nu se poate cere o abjurare de la un dirijor de orchestră, care nu face „politică, regiază muzica”. La fel cum a făcut Furwängler! Deci trebuie să ne imaginăm că a fost corect să-l punem pe Pound într-o cușcă, să îl cenzurăm pe Celine ? Hai să continuăm așa! Și Putin nu este Hitler, în orice caz”, iar Gergiev ”nu are putere politică”.

Cererile pentru adăposturi antiatomice sunt în creștere în Italia

Apoi citează exemplul lui «Prodi, Depardieu, Salvini, Conte: cineva a spus că Putin a fost odată bun, de ce nu le cerem tuturor să se „căiască”? Pocăiți-vă nu spontan, așa cum au făcut deja pentru că le este frică, ci poruncindu-le!”, scrie pubicația Il Primato Nazionale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version