Menu
in

Descoperire șoc a cercetătorilor italieni: Dracula „plângea cu lacrimi de sânge”. Urmele din scrisori

Dracula plângea cu lacrimi de sânge, aceasta este concluzia unei echipe de cercetători italieni. Rezultatele studiului efectuat de Universitatea din Catania. Lacrimi de sânge ar fi curs din ochii lui Vlad Țepeș, celebrul domnitor român al secolului al XV-lea care a inspirat legenda lui Dracula: un grup de cercetători de la Universitatea din Catania a descoperit-o, analizând reziduurile de proteine ​​antice depuse pe trei scrisori autografate ale celebrului lider. Rezultatele studiului, care fac posibilă încercarea unui control al stării sale de sănătate mai mult de cinci secole mai târziu, sunt publicate în revista Analytical Chemistry a Societății Chimice Americane, scrie Huffington Post.
>>> Unde ești tu, Țepeș Doamne? La Napoli? Oasele domnitorului român, cautate în biserica Santa Maria la Nova

Dracula plângea cu lacrimi de sânge

„În opinia noastră, este prima dată când se realizează o astfel de cercetare și contribuie la scoaterea în prim-plan a stării de sănătate a lui Vlad Țepeș Dracula”, se arată în studiul, care poartă prima semnătură a Mariei Gaetana Giovanna Pittalà și este coordonat de Vincenzo Cunsolo, ambii de la Departamentul de Științe Chimice al Universității din Catania.

Cercetătorii au examinat trei scrisori scrise de Vlad Drăculea, una datată 1457 și două datând din 1475. Prin aplicarea unei pelicule speciale de etilen-acetat de vinil, au reușit să extragă resturile proteice prezente pe foile de manuscris fără a le deteriora. În probele astfel obținute, examinate cu tehnica spectrometriei de masă, au identificat mii de peptide și proteine.
>>> Vlad Tepeş, pe lista lui Allah

De ce boli suferea Vlad Țepeș

Analizele s-au concentrat pe moleculele de origine umană care s-au dovedit a fi cele mai vechi și mai degradate și, prin urmare, puteau proveni cu o probabilitate mai mare de la Vlad și nu la oamenii care au manipulat scrisorile în secolele următoare. În total, au fost găsite zeci de peptide atribuibile sângelui uman, tractului respirator și proteinelor oculare.

Datele dobândite, deși nu sunt exhaustive, sugerează că Vlad ar fi putut suferi de o boală respiratorie care provoacă infecții cronice ale plămânilor și, potențial, de asemenea, o afecțiune numită hemolacrie care l-ar fi făcut să plângă lacrimi de sânge.

Investigarea celor trei scrisori a permis, de asemenea, identificarea a mii de reziduuri proteice derivate din bacterii, virusuri, ciuperci, insecte și plante care oferă o perspectivă fascinantă asupra vieții din regiunea Țării Românești în secolul al XV-lea.

În special, au fost găsite urme de bacterii din flora intestinală umană normală, dar și de bacterii care provoacă infecții intestinale și urinare și chiar ale bacteriei Yersinia pestis care provoacă ciuma. Alte molecule sugerează prezența muștelor de fructe, a virusurilor transmise de căpușe și țânțari și a unor tipuri de mucegaiuri care cresc pe fructele putrezite, mai scrie Huffington Post.
>>> Româncă de 52 de ani, importantă femeie de afaceri în Italia, a murit pe neașteptate în casa ei din Genova

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version