Menu
in

Decizie a Curții Supreme din Italia, ar putea anula mii de amenzi rutiere: unde trebuie să stea radarul de viteză

Decizie a Curții Supreme din Italia, care ar putea anula mii de amenzi rutiere: unde trebuie să stea radarul de viteză. Curtea Supremă din Italia a decis într-o sentință că semnul indicatorului electronic de detectare a vitezei trebuie să fie clar vizibil la o distanță adecvată. Aparatul radar trebuie să fie semnalizat cu un kilometru înainte, în caz contrar amenda poate fi anulată.
„Distanța și vizibilitatea”, scria Curtea Supremă, sunt „cele două cerințe” care „trebuie să fie ambele îndeplinite în mod independent și distinct pentru ca detectarea infracțiunii să fie legitimă”.
>>> Liguria, doi turiști uită într-o brutărie un rucsac cu 15.000 de euro, vânzătoarea îi restituie: ”Mulțumim public acestei doamne!”

Decizie a Curții Supreme din Italia, care ar putea anula mii de amenzi

Distanța contează. Distanța dintre ultimul semn care avertizează asupra prezenței aparatului electronic de radar și aparatul de radar propriu-zis. Potrivit Curții Supreme, aceasta trebuie să fie de cel puțin un kilometru. În caz contrar, amenda poate fi anulată.

Acest lucru a fost stabilit de Curtea Supremă de Casație într-o hotărâre publicată la 31 august, care a fost raportată de Italia Oggi, care a soluționat un caz între ”L’Unione dei Comuni” și un automobilist care fusese amendat cu 550 de euro pentru depășirea vitezei, cu consecința pierderii de puncte pe permisul de conducere.
>>> Salerno, apa costă mult mai mult ca benzina: un cub de gheață e 50 de cenți

Totul a fost anulat

”L’Unione dei Comuni” a susținut că distanța minimă de un kilometru ar trebui să fie necesară doar atunci când este vorba de prima „avertizare” a prezenței unui echipament electronic. Cu toate acestea, Curtea Supremă nu a acceptat argumentul, dându-i efectiv dreptate automobilistului.

Hotărârea ar putea deschide ușa pentru numeroase recursuri, coroborată și de un alt verdict care, în 2022, stabilise clar cealaltă condiție prealabilă pentru validitatea radarelor de viteză, atât fixe, cât și mobile: vizibilitatea.

„Distanța și vizibilitatea”, scria Curtea Supremă, sunt „cele două cerințe” care „trebuie să fie ambele îndeplinite în mod independent și distinct pentru ca detectarea infracțiunii să fie legitimă”.

sursa: corriere.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version