in

Cercetătorii italieni susțin că au descoperit calea de a bloca intrarea SARS-CoV-2 în organism

Cercetătorii italieni susțin că au descoperit calea de a bloca intrarea SARS-CoV-2 în organism. Noua tehnică, pe care au brevetat-o recent, încuie poarta de intrare a virusului în celule.

Ar fi o soluție cel puțin de a încetini răspândirea virusului în organism și ar putea preveni formele grave ale bolii.

Oamenii de știință din Italia lucrează acum la perfecționarea acestei tehnici pentru a obține un medicament de tip nou, pe lângă vaccinuri și anticorpii mono-clonali.

Măsuri SPECIALE de sărbători. Cine stă în CARANTINĂ la intrarea în România

Ei estimează că primele tratamente ar putea fi gata în aproximativ doi ani

Cercetătorii Paolo Ciana, Vincenzo Lionetti și Angelo Reggiani propun ca atenția să fie mutată de la caracteristicile virusului și ale proteinei Spike la calea prin care virusul ajunge în celule, și anume receptorul Ace2, pentru ca variantele noi care pot apărea să fie blocate.

Punctul de plecare au fost filamente de acizi nucleici numiți aptameri, capabili să se lege de molecule și proteine, scrie La Stampa, citată de digi24.ro.

Dacă filamentul de acid nucleic ocupă „încuietoarea” folosită de virus, acesta din urmă nu își poate acționa cheia și, în consecință, nu reușește să intre în celulă.

„În mai puțin de un an, prin impulsul emoțional pe care pandemia l-a generat și în noi cercetătorii, printre milioanele de miliarde de posibili candidați am identificat doi aptameri, adică două filamente de ADN, capabile să blocheze infecția: adevărate „măști” pentru celulele atacate de virus.

Italia, PRIMA infectare cu tulpina Omicron. Vaccinurile actuale ar putea fi ineficiente

Pentru a le face să devină un medicament, va trebui să facem aceste macromolecule să devină stabile, astfel încât să poată fi distribuite în țesuturile țintă și să demonstrăm siguranța tratamentului „, a declarat Paolo Ciana.  

La rândul lui, Angelo Reggiani a observat că „aptamerii ADN oferă diferite avantaje, spre deosebire de un medicament convențional, și au timpi de producție mai rapizi”.

„Noi credem că, dacă am reuși să stimulăm interesul pentru a ne ajuta în dezvoltarea acestei noi terapii, am putea ajunge la aprobarea unui nou aptamer anti-Covid-19 în termen de 24 de luni”, a spus cercetătorul italian.  

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
romani repatriere

Multe familii s-au întors în România: ”Ce soluții aveți pentru reintegrare?”

george simion apara diaspora

George Simion, supărat pe guvernanți: „Își bat joc de diaspora”