Sunt din ce în ce mai populare și din ce în ce mai folosite pentru mobilitatea urbană, dar sunt trotinetele electrice și convenabile din punct de vedere economic? Cât costă încărcarea unei trotinete electrice?
>>> Cât costă să fii român în Italia? Familie cu trei copii, cu un singur salariu: „Nu ne lipsește nimic, cred că în România ar fi foarte greu”
De câțiva ani încoace, trotinetele electrice au intrat cu forță pe scena urbană. Aceste mijloace, renumite de zeci de ani când încă erau împinse cu piciorul, au evoluat astăzi pentru a deveni electrice și sunt acum un mijloc indispensabil și din ce în ce mai folosit, mai ales pentru deplasarea prin oraș.
Sunt extrem de comode pentru deplasarea în centru, ușor de transportat chiar și cu un mijloc de transport precum metroul sau autobuzul și pe lângă faptul că economisesc mult timp de călătorie, promit și economii din punct de vedere economic. După cum vom vedea pe parcursul articolului, trotinetele electrice, comparativ cu alte mijloace precum mașina, sunt evident mult mai ieftine. Dar cât costă reîncărcarea bateriei? Să aflăm.
>>> Criza împinge familiile italiene să renunțe la menajere și badante
Cât costă încărcarea unei trotinete electrice
O trotinetă electrică aduce cu sine mai multe avantaje. Primul este pentru mediu cu reducerea emisiilor de CO2 și reducerea traficului urban. Un alt avantaj este reducerea timpilor de călătorie prin posibilitatea de a ajunge mai ușor în locurile dorite.
Și apoi sunt avantajele economice. Achiziționarea unei trotinete în zilele noastre presupune încă o investiție semnificativă având în vedere că prețurile încep de la aproximativ 200 de euro până la modele care costă peste 1.000 de euro. Economisirea reală este reprezentată de costurile de reîncărcare a bateriei care sunt cu adevărat neglijabile în comparație, de exemplu, cu combustibilul necesar călătoriei cu mașina sau cu motocicleta.
Câte ore durează reîncărcarea
Încărcarea bateriei unei trotinete electrice dureaza de la 4 la 6 ore si pentru a face acest lucru ai nevoie de o priza electrica de uz casnic normala care are in general o putere de 3kW. Reîncărcarea acesteia implică un cost foarte mic. Să luăm în considerare o reîncărcare completă, adică de la 0% la 100%, costul, în funcție de operator, poate varia între 5 și 6 euro cenți.
Depinde mult de modul în care este folosit scuterul. Să zicem că dacă reîncărcăm bateria o dată pe zi vom cheltui în jur de 0,50 de cenți pe săptămână, 2 euro pe lună. Într-un an, așadar, cheltuiala totală ar putea fi de 15-20 de euro, sumă care ține cont de cele mai frecvente și intensive cazuri de utilizare.
Vorbim de cifre care, în comparație cu o mașină, sunt cu adevărat minime. Luați în considerare că o persoană cheltuiește de obicei 700 de euro pe an doar pe benzină, 500 de euro pe motorină și pentru un scuter este nevoie de 250 de euro.
Dar încărcarea unei trotinete este, de asemenea, convenabilă în comparație cu un abonament de transport public. Aproximativ 20 de euro față de aproximativ 200 de euro pentru a călători cu metroul și autobuzul pe tot parcursul anului. Pentru a crește eficiența bateriei, este recomandat să o reîncărcați mai des, de exemplu de fiecare dată când nivelul scade sub 20%. De asemenea, este recomandat să ai o baterie dublă astfel încât să ai mereu una disponibilă în caz de nevoie.
Puterea și autonomia bateriei sunt, de asemenea, factori importanți de luat în considerare înainte de a cumpăra o trotinetă electrică. Să spunem că cu o încărcare completă o trotinetă parcurge în medie 20-30 km. Astăzi, însă, s-a lucrat mult la baterii și cele mai performante modele sunt, de asemenea, capabile să garanteze până la 65 km la o singură încărcare, scrie money.it.
>>> Italia, creșterea prețului benzinei nu se mai oprește: pe autostrăzi costă 2,015 euro litrul