in

Carmine Sgambati, consilier la Napoli: ”Deseori s-a creat confuzie între romi şi români”

Carmine Sgambati, consilier (assessore) la municipiul IV Napoli, delegat pentru Poliţia Locală, ne-a răspuns mai multor întrebări legate de relaţia administraţiei locale cu străinii şi cu românii în special.

D.le Carmine Sgambati, care a fost relaţia dvs. cu străinii şi în special cu românii de când desfăşuraţi activitatea de consilier? Aveţi vreun episod deosebit de povestit?

«De când exercit funcţia de Delegat pentru Poliţia Locală am avut posibilitatea să mă intersectez cu diferite etnii şi nu în ultimul rând cu cea a românilor şi pot spune că potrivit statisticii nu există infracţiuni deosebite şi contravenţii diferite de cele care, chiar dacă sunt condamnabile, sunt de rutină.»

Pe ce listă candidaţi la alegerile viitoare, de ce aţi ales acea listă şi câţi străini aveţi în jur, candidaţi sau voluntari pentru campania electorală?

«Candidez din nou pentru Consiliul Local din Napoli pe lista ”De Magistris Sindaco” pentru că susţin în mod ferm activitatea din ultimii 5 ani a administraţiei De Magistris şi doresc ca acţiunea de reînnoire în curs să fie dusă la bun sfârşit sub conducerea unui om de bine. Sunt mulţi voluntari şi candidaţi pe listele noastre fiindcă Napoli este oraşul ospitalităţii, integrării şi drepturilor civile.»

Şi cetăţenii comunitari pot vota pe 5 iunie. Ce promiteţi cetăţenilor în campania dvs. electorală? Există şi promisiuni adresate cetăţenilor comunitari?

«Cetăţenii comunitari în regulă pot vota şi singura adevărată promisiune pe care doresc să o fac cetăţenilor noştri şi celor comunitari este un angajament constant pentru un oraş mereu tot mai primitor şi democrat, deschis altor culturi şi cu respect pentru diversitate.»

De ce ar trebui un străin să se prezinte la vot?

«Un străin are obligaţia de a vota pentru că destinul său şi cel al celor dragi lui este legat de permanenţa principiilor de solidaritate şi ospitalitate care au fost întotdeauna garantate de administraţia care îşi încheie mandatul. Democraţia participativă este pâinea noastră cotidiană, este ADN-ul nostru şi este motivul necondiţionat al vieţii comune.»

Care este, potrivit percepţiei dvs., imaginea pe care o au napolitanii despre români?

«Napolitanii au învăţat să facă distincţie între cei care au venit în oraş pentru a comite infracţiuni şi cei care în schimb lucrează pentru a-şi întreţine familia şi pe sine. Deseori s-a creat confuzie între romi şi români însă comportamentele şi diversităţile culturale s-au conturat apoi mai amplu.»

Care este mesajul dvs. pentru cetăţenii români?

«Promovarea păcii este element constitutiv pentru Napoli, iar noi ca administraţie lucrăm în această direcţie: în timp ce alţii înalţă ziduri în civilizata Europă, noi nu construim aşa ceva, dimpotrivă lucrăm pentru a construi punţi de pace şi pentru a doborî graniţele. Oraşul nostru este tot mai mult un oraş de locuitori şi nu de cetăţeni: având în vedere că ţara nu reuşeşte să dea cetăţenia celor care se nasc în Italia, noi mergem mai departe şi suntem oraşul locuitorilor. Toţi cei care vor să vină la Napoli găsesc un loc de ospitalitate, solidaritate şi înfrăţire. Din acest punct de vedere vrem să ne caracterizăm drept un oraş ce construieşte relaţii diplomatice de jos care se îndreaptă către non-violenţă şi non-agresivitate. Reconfirmarea primarului De Magistris şi a echipei sale este determinantă pentru a nu ne întoarce înapoi.»

G.R.


Mesajul primarului Luigi de Magistris pentru comunitatea românească: ”Români, iubiţi Napoli”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O româncă cucereşte Franţa şi Italia cu ”aurul mov”

Oraşul pictat în albastru, pentru a fi mai aproape de cer!