Provincia nordică Bolzano are cele mai multe infecţii cu coronavirus din Italia şi cea mai scăzută rată de vaccinare pentru că locuitorii sunt încrezători în protecţia oferită de aerul tare de munte şi de plantele medicinale locale. Dar provincia are şi un trecut în care locuitorii s-au opus vaccinurilor.
Pentru o familie de fermieri ce cultivă organic aerul montan, drumeţiile şi ierburile locale sunt duşmani redutabili ai coronavirusului, relatează New York Times, citat de adevarul.ro.
Record de infectări în Italia, Omicron începe să crească
”Ştiu cum să mă protejez”
„În caz de tuse, punem comprese cu ceapă, folosim o cremă din plante şi bem mult ceai. Ştiu cum să mă protejez”, spune Sabine Durnwalder, 37 de ani, o rezidentă nevaccinată ce are o fermă lângă graniţa cu Austria.
Bolzano are reputaţia de a avea locuitori sănătoşi şi cea mai activă populaţie din Italia. Dar acum este zona cu cea mai mare incidenţă a infecţiilor din Italia. Cu o preferinţă tradiţională faţă de remedii naturale, locuitorii resping vaccinurile astfel că are şi cea mai scăzută proporţie de vaccinaţi din ţară.
Vaccin Covid, Renzi: „A treia doză, la 5 luni după prima”
„Cauza principală este încrederea în natură. Nu înţeleg că nu îi ajută împotriva COVID”, spune Patrick Franzoni, un doctor implicat în campania de vaccinare.
Cu 70% de vaccinaţi cu schemă completă, Bolzano are cele mai multe cazuri la 100.000 de oameni din Italia şi pacienţii cu COVID-19 ocupă cea mai mare parte a paturilor de terapie intensivă.
Mai mult, mulţi dintre ei vin prea târziu la spital, cu o formă gravă a bolii, scăzându-şi şansele de supravieţuire.
Italia a intrat ÎN ZONA ROȘIE! Carantina OBLIGATORIE pentru persoanele NEVACCINATE, minim 10 zile
Populaţia are cel mai mic procent de vaccinare
Chiar dacă se îmbolnăvesc grav întârzie să cheme o ambulanţă.
Durnwalder, o sceptică cu privire la vaccinuri, e de părere că există un risc mic de contractare şi de transmitere a bolii într-o zonă sălbatică unde oamenii nu au prea mult contact unii cu alţii. În cazul ei nu se întâlneşte decât cu chiriaşi şi atunci poartă mască şi respectă distanţa socială.
Femeia s-a simţit obligată să renunţe la postul ei de doctor după ce guvernul a impus vaccinarea obligatorie a personalului medical. Însărcinată cu al treilea copil, nu a permis vaccinarea celor două fiice contra gripei şi le-a tratat cu vitamina C şi plante.
„Dacă ai încredere în tine şi în natură, nu ar trebui să te temi”, spune soţul ei, Markus Burgmann, 39 de ani.
Săptămâna trecută, autorităţile italiene au impus restricţii mai dure în regiune, îngrijorate fiind de creşterea numărului de infecţii ce ar putea deteriora situaţia sanitară şi în alte părţi ale ţarii.