in

”Bamboccioni” din Italia nu mai au dreptul automat la sprijin financiar din partea părinților: ”Copilul (adult) trebuie să caute în mod activ un loc de muncă”

Curtea Supremă a Italiei a decis că tinerii adulți din Italia nu mai au dreptul automat la sprijin financiar din partea părinților, chiar dacă nu sunt independenți din punct de vedere financiar. Măsura a fost implementată după un proces anevoios care a durat 5 ani, deschis de către un cadru didactic de muzică de 35 de ani, care lucra part-time, și care încă aștepta sprijin financiar din partea părinților săi, susținând că venitul său anual de 20.000 de euro nu este suficient.

Judecătoarea Maria Cristina Giancola, care a prezidat completul de judecători care a respins apelul tânărului profesor, a arătat în motivarea deciziei că tinerii adulți trebuie să ”își reducă ambițiile de adolescenți” și să găsească o modalitate de a se susține financiar.

Inițial, un judecător din Toscana a hotărât că tânărul reclamant are dreptul la o indemnizație lunară de 300 de euro de la părinții săi. Pe de altă parte, judecătoarea Giancola a insistat asupra faptului că din moment ce copiii care au dizabilități beneficiză de o protecție specială în sistemul judiciar italian, sprijinul financiar al părinților ”nu poate continua la nesfârșit” dacă nu este vorba despre astfel de cazuri.

Aceasta a vorbit și despre cât de greu le este persoanelor care au probleme locomotorii să își găsească un loc de muncă stabil. Judecătoarea este de părere că dificultățile în a găsi un loc de muncă pe măsura așteptărilor profesionale nu reprezintă o scuză.  ”Copilul (adult) trebuie să caute în mod activ un loc de muncă pentru a-și asigura un trai independent”, a afirmat Maria Cristina Giancola.

Potrivit unui studiu din 2019 realizat de Institutul Național de Statistică din Italia (Istat), aproximativ 64,3% dintre tinerii adulți italieni cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani locuiesc cu părinții. Dintre aceștia, doar 36,5% sunt studenți și 38,2% sunt angajați, în timp ce 23,7% sunt în căutarea unui loc de muncă, potrivit unui studiu din 2019 realizat de Institutul Național de Statistică din Italia (Istat).

Pe de altă parte, șomajul ajunge la aproximativ 30% în rândul italienilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, conform aursei anterior menționate.

Avocatul Gian Ettore Gassani a salutat decizia instanței. ”Este o sentință culturală, pedagogică, este un avertisment pentru toată lumea din această țară”, a spus Gassani pentru CNN. Bărbatul a atras atenția asupra faptului că există sute de mii de cazuri similare, adăugând că una din trei cereri de divorț e legată de sprijinul financiar acordat copiilor adulți ai cuplului.

Curtea Supremă „a pus niște limite, pentru a evita solicitarea de sprijin financiar și de către copiii care au trecut de 40 de ani”, a subliniat acesta.

Fenomenul este atât de obișnuit în Italia, încât fostul prim-ministru Mario Monti i-a poreclit „bamboccioni”, sau „bebeluși mari”, pe tinerii italieni care încă locuiesc cu părinții, deși au trecut pragul de 30 de ani.

„Tinerii italieni trebuie să fie mai curajoși, trebuie să găsească voința de a-și asuma riscuri, dar acest lucru este dificil dacă mama lor le aduce cafeua la pat în fiecare dimineață”, a mai spus Gassani.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.de/focus/germania-aproape-40-dintre-persoanele-testate-pozitiv-s-au-infectat-in-strainatate-iata-cele-4-tari-indicate-drept-sursa/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român prins că păzea o plantație de canabis în valoare de peste 9 milioane de euro, din plantele cultivate puteau fi făcute 1,9 milioane de doze

Le-a dat o lecție italienilor din Brindisi, român apreciat de locuitori și autorități, care au doar cuvinte de laudă