Menu
in

Italia, asistenții medicali au ajuns la capătul răbdării, ies la proteste: ”Ne luați și sângele”

Italia, asistenții medicali au ajuns la capătul răbdării, ies la proteste: ”Ne luați și sângele”. „Ne-am dat şi sufletul, numai că în 2 ani, guvernul și Regiunile nu au făcut niciun plan pe termen lung”, au transmis la sfârșitul săptămânii trecute în prima zi de grevă generală.

Sindicatele de profil anunță un nou val de proteste. Riscă astfel chiar să paralizeze sistemul medical italian dacă guvernul nu va lua în considerare doleanțele lor, transmite Il Fatto Quotidiano.

„Au fost doi ani solicitanţi pentru noi toți, ne-am dat şi sufletul”, spune o asistentă care lucrează în secția de boli infecțioase a unuia dintre cele mai mari spitale din Milano.

Vineri a ieșit în stradă cu aproximativ o sută de colegi. A purtat un halat și o perfuzie falsă pentru a arăta că „ne lasă fără vlagă”.

Mattarella ales președinte, cu 759 de voturi. PD se bucură. Meloni: „Aplaudă salariul salvat”

Asistenții medicali au ajuns la capătul răbdării

Asistenții medicali au ajuns la capătul răbdării

”Ne luați și sângele” este un alt mesaj prezent la manifestații.

În ciuda sesizărilor, de la începutul pandemiei şi până în prezent „nu s-a schimbat nimic”. Denunul vine de la Donato Cosi, coordonatorul regional al Nursind Lombard. El acuză lipsa de planificare a personalului, atât la nivel spitalicesc, cât și la nivel local.

„Suntem în al patrulea val, dar e ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic”. Asistenţii cer o schimbare de ritm atât la nivel regional, cât și la nivel național.

„Nu am primit niciun semn de atenție de la acest guvern” – conchide secretarul național al Nursind, Andrea Bottega – ”calvarul nostru durează de 24 de luni, iar acum suntem obosiți și supărați”. ”Solicităm o valorificare concretă a profesiei. Dacă nu ne ascultă, în februarie vor fi cel puțin două zile de grevă”.

Salariu de bază de 1.450 de euro

Sindicatul Nursind din Lombardia susține că peste 50% din asistenții din această regiune sunt angajați în secțiile Covid, pe lângă cei detașați să efectueze teste Covid în farmacii sau centre specializate, ori cei trimiși în centrele de vaccinare informează Milano Today.

”Solicităm Regiunii să intervină încă de dinaintea urgenței sanitare. Din martie 2020 am denunțat în repetate rânduri că în cazul unei situații de urgență sistemul de sănătate s-ar putea prăbuși, chiar și cel lombard, care se mândrește atât de mult că este unul excelent. Aici am rezistat doar datorită marelui simț de sacrificiu”, au arătat aceștia.

Asistenții cer ”salarii europene”, în condițiile în care în Italia salariul de bază în acest domeniu este de 1.450 de euro. Salariul vine însă cu ture de câte 12 ore în medii grele și cu posibilitatea detașării pentru perioade lungi de timp în alte provincii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 18 In medie: 3.9]
Exit mobile version