Menu
in

A apărut holera în Italia, după 50 de ani. Alerta medicilor: „Nu mâncați acest aliment”

Holera în Italia – O alarmă neașteptată care ocupă de zile întregi primele pagini ale ziarelor: reapariția acestei boli în Sardinia. Unde, după mai bine de cincizeci de ani, a fost înregistrat un nou caz de holeră. Pacientul este un bărbat în vârstă de 71 de ani, care este tratat la spitalul Santissima Trinità din Cagliari , care în prezent nu este în pericol de moarte.
>>> Italia, român de 39 de ani, tatăl a trei copii, cade în fața soției și moare: ”Nu suferise niciodată de vreo boală”

Episodul a declanșat însă un climat de psihoză, cu verificări asupra rudelor și prietenilor bărbatului și cu teama că boala s-ar putea răspândi rapid pe insulă. Istituto Superiore di Sanità (Iss) încearcă să înțeleagă ce gravitate este, în timp ce unele ipoteze au fost deja înaintate cu privire la posibilele cauze ale infecției.

Holera în Italia – „Serviciul de Igienă Publică al Autorității Locale de Sănătate Sanluri, care este responsabil pentru zona Arbus în care locuiește pacientul, efectuează verificări complete”, a anunțat Goffredo Angioni, care conduce departamentul de Boli Infecțioase din cadrul Autorității Locale de Sănătate Cagliari și este în prezent. tratarea bătrânului de 71 de ani. În prezent, nimeni altcineva de pe insulă nu a experimentat aceleași simptome.

„În cazurile de holeră, principala problemă este deshidratarea severă care poate reprezenta un risc pentru bătrâni și copii – explică Angioni – Bătrânul de 71 de ani a sosit deshidratat, a fost asistat și apoi i s-a administrat antibioticoterapie de foarte scurtă durată. ”
>>> Scicli, boală bruscă: Alessia moare la 39 de ani. „Odihnește-te în pace, înger”

„Nu le mâncați”. Ce spun medicii

Absența altor cazuri este considerată un semn bun, în perspectiva unei posibile pandemii. Frica însă nu a trecut complet. Medicii fac ipoteza că pacientul a intrat in contact cu holera prin consumarea unor fructe de mare crude. „Inițial a spus clar că a mâncat midii crude, dar nu există nicio certitudine că de acolo s-ar fi îmbolnăvit” – a precizat Angioni.

„Trebuie să ajungă la populație un mesaj important, mai ales în această perioadă de vară, privind siguranța apei de băut, trebuie spus că mâncarea trebuie gătită și dacă vrei neapărat să o consumi crudă, peștele trebuie să fie răcit rapid și moluştele trebuie să aibă procesul de stabilizare. Dar, repet, principala precauție este să consumi apă despre care se știe că este potabilă. ”, potrivit Nuova Sardegna

„În zona rurală din Arbus acest bărbat are grijă de o grădină de legume și acolo se analizează legumele, apa de la fântână și sistemul de canalizare. De asemenea, se evaluează dacă a avut contact cu persoane sosite din țări în care holera este o realitate, nu se va face nimic”.
>>> Tragedie la Brescia: Chiara Danieli, campioană la karate, moare la 21 de ani de o boală necunoscută

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version