in

Laudra Boldrini, președinta Camerei, la întâlnirea cu echipa CNCRI: ”Femeile să nu mai fie considerate obiecte”

Luni, 15 iulie 2013, la evenimentul găzduit de Cameră De Muncă din Milano şi organizat de CGIL Milano, CNCRI a participat şi a fost reprezentat prin persoana d-lui Leontin Cojocea (Coordinator Provincial Siena), în urma invitaţiei făcute de UIL TUCS Lombardia, prin persoana d-lui Alessandro Misha Martinelli, căruia îi mulţumim pe această cale. Tema conferinţei a fost: „La violenza sulle donne è un’emergenza. L’immagine e il Potere- Istituzioni e Media verso il cambiamento” (Violenta asupra femeilor este o urgenţă. Imaginea şi Puterea – Instituţiile şi Mass Media înspre schimbare), invitaţi de onoare în cadrul evenimentului fiind On. Laura Boldrini, Preşedinta Camerei Deputaţilor şi Susanna Camusso, Secretar General CGIL.

În cadrul conferinţei au luat cuvântul numeroşi reprezentaţi ai mediului public şi privat subliniind cu determinare importanta adoptării unor noi strategii menite să prevină dar şi să combată violentele, fie ele fizice sau psihice, împotriva femeilor, dar şi rolul instituţiilor în prevenirea şi combaterea actelor de violenţă săvârşite împotriva femeilor.

În discursul său la conferinţă, On. Laura Boldrini, Preşedinta Camerei Deputaţilor, referindu-se la tema conferinţei şi subliniind aspectele preocupante ale feminicidului în Italia, a spus : ”Un masacru, despre asta este vorba, să dăm lucrurilor un nume corect.” A mai subliniat şi faptul că în perioada 2000-2011, s-au înregistrat 2061 de victime ale feminicidului în Italia iar de la începutul anului şi până acum s-au înregistrat deja, alte 60 de victime, femei ucise. În cadrul aceluiaşi discurs, On. Laura Boldrini a mai spus: „Pentru a schimba lucrurile, este necesar şi se impune o schimbare radicală atât la nivel instituţional cât şi la nivel cultural, astfel încât femeile să nu mai fie considerate obiecte, deoarece de aici şi până la violenţă, mai este doar un pas.”

„Am prezentat România şi frumuseţile patriei noastre”, Ştefan Stănăşel şi echipa CNCRI la un miting internaţional antirasist

În cadrul aceleaşi conferinţe, Secretarul General CGIL Susanna Camusso a subliniat faptul că „Sindicatele trebuie să fie un punct de referinţă pentru femeile victime ale violenţei” , fapt pentru care situaţia generală necesita o mai mare implicare a acestor organizaţii atât în viaţa socială cât şi în cea lucrativa a femeii.

În cadrul convorbirilor întreţinute cu Preşedintele Camerei Deputaţilor, doamna deputat Laura Boldrini, Leontin Cojocea, reprezentantul CNCRI la conferinţă, a subliniat „rolul important al femeilor românce integrate şi participante în mod direct şi constant în viaţa socială şi culturală din Italia şi totodată necesitatea acestora de o mai mare grijă şi siguranţă, atât la nivel instituţional cât şi la nivel interpersonal, dar şi problema violentelor atât fizice cât şi psihice suferite de către acestea.”

Ca şi răspuns, On. Laura Boldrini a spus: „Cunosc foarte bine problematicile femeilor de naţionalitate străină, deci implicit a concetatencelor dumneavoastră, prezente pe teritoriu, motiv pentru care voi continua lupta începută pentru apărarea drepturilor acestora dar şi pentru îmbunătăţirea condiţiei lor, nefăcând distincţie între femeia de naţionalitate italiană şi cea de alta naţionalitate”.

La încheierea discuţiei avute cu Preşedinta Camerei Deputaţilor, Laura Boldrini, reprezentantul CNCRI, Leontin Cojocea, a înmânat acesteia în semn de recunoştinţă şi în mod simbolic, în numele CNCRI şi al comunităţii române în Toscana, un set de materiale informative publicitare în limba italiană, de prezentare a României şi a frumuseţilor patriei noastre, mulţumind pentru întrevederea avută, lansând invitaţia oficială din parte CNCRI-ului, organizaţie pe care în cadrul evenimentului o reprezintă, la viitoarele conferinţe şi evenimente ce vor fi organizate în Italia cu caracter naţional sau internaţional.

Stefan Stănăşel, preşedintele CNRI: „Cu şase reprezentanţi în fiecare regiune, pornim bătălia”

Tot în cadrul aceleaşi conferinţe, în urma discuţiei avute cu Secretarul General CGIL Susanna Camusso, în aceeaşi ordine de idei, Leontin Cojocea, reprezentantul CNCRI la conferinţă, subliniind „condiţiile mediului de muncă al femeilor românce, în special a categoriei „Colf – Badante” dar şi necesitatea acestora de o mai mare grijă şi siguranţă, atât la nivel instituţional cât şi la nivel sindical sau organizativ asociativ, având în vedere problematica violențelor fizice şi psihice suferite de către acestea”, a avut ca şi răspuns din partea Secretarului General CGIL, doamna Susanna Camusso, următoarea replică : „Sindicatele trebuie să fie un punct de referinţă pentru femeile victime ale violenţei, oferind acestora un mult mai mare sprijin, iar faptul că în discursul meu făcut în cadrul confintei nu am făcut distincţie între femeile de naţionalitate italiană şi cele de alta naţionalitate, este pentru că, în convingerile mele şi pentru mine, toate sunt femei, indiferent de naţionalitate. Toate au aceleaşi drepturi.” subliniind astfel faptul că nu există şi nu trebuie să fie făcuta distincţie între victimele violenţei pe baza cetăţeniei lor.

La conferinţă a mai participant şi o comisie reprezentativă a „Asociației Internaționale a Românilor” (AIR) şi a Televiziunii „RomaniaTv.It” Italia, formată din d-nul Radu Nicolae, Consilier AIR şi Prezentator RomaniaTv.It şi d-nul Iulian Bărbos, Prezentator RomaniaTv.It

16 iulie 2013,

Biroul de Presă al CNCRI.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dacă eram diplomat, săream în sus până în tavan

Il Giornale a publicat pe ascuns „precizările” Ambasadei României