Menu
in

Eugen Terteleac nu mai reprezintă Camera de Comerţ şi Industrie a României: „Ne vom continua activitatea”

Colegiul de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), întrunit în ziua de 26 iunie 2014 a votat în unanimitate de voturi anularea Deciziei nr. 15 din 6 martie 2013, prin care domnul Eugen Terteleac fusese împuternicit să deschidă o reprezentanţă a CCIR la Roma şi să folosească sigla CCIR, anunţă un comunicat al CCIR postat astăzi, 8 iulie, pe site-ul CCIR.

Conform comunicatului, această măsură a fost luată „în urma articolelor cu tentă negativă apărute în presă prin care se evidenţiază lipsa de profesionalism a domnului Eugen Terteleac în demersurile sale de a reprezenta interesele Camerei de Comerţ şi Industrie a României în faţa unor instituţii române şi italiene care nu recunosc aşa zisa Cameră de Comerţ a României în Italia (CCIRO Italia) şi nici pe Eugen Terteleac ca persoană desemnată prin împuternicire dată de fostul preşedinte al CCIR, să ne reprezinte”.

Pe cale de consecinţă, mai spune comunicatul, Domnului Eugen Terteleac i s-a retras calitatea de Şef al Reprezentanţei Camerei Naţionale a României la Roma şi dreptul de a reprezenta interesele Camerei Naţionale în raporturile cu autorităţile din România sau Italia şi de a folosi sigla CCIR.

Eugen Terteleac a fost luat prin surprindere de această hotărâre, pe care spune că o va contesta.

«Este o hotărâre luată în urma unor defăimări jurnalistice, va hotărî cu siguranţă judecatorul. Noi suntem persoană juridică italiană autonomă, protejăm interesele membrilor şi asociaţilor organizaţiei.

Reprezentanţii CCIRO Italia au participat la şedinţa solemnă de aniversare a 150 de ani de la constituirea Senatului României

Vom continua activitatea, fără îndoială, avem parteneriate importante cu instituţii ale statului român, parteneriate importante cu instituţii ale statului italian, cu instituţii europene sau din Asia.

Activitatea noastră, a Camerei de Comerţ si Industrie de la Roma, într-un an de zile, a fost şi activitatea sistemului cameral românesc, chiar mai mult, singura activitate relevantă făcută de sistemul cameral românesc. Nu vreau să mi se spună „Mulţumesc”, dar nici nu accept ca eforturile atâtor oameni să fie desfiinţate de decizii fără fundament. Sunt convins că cei care au votat n-au ştiut ce votează, întrucât nu cunosc felul în care a fost înfinţată şi cum funcţionează această cameră, cu statut autonom şi de sine stătător.»

Delegaţie de investitori italieni în vizită la Bucureşti, Măgurele şi Constanţa: „Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia îşi face datoria faţă de români şi România”

Eugen Terteleac nu a fost informat despre ce a hotărât Colegiul de Conducere al CCIR şi a continuat activităţile programate.

Astfel, în 4 iulie, a participat în calitate de preşedinte al CCIRO Italia la întâlnirea membrilor AEREC (Academia Europeană pentru Relaţii Economice şi Culturale). La această întâlnire a participat din România şi doamna senator Ecaterina Andronescu (academician AEREC din 2013). Din AEREC fac parte personalităţi, oameni de ştiinţă, cercetători şi politicieni. În cadrul ceremoniei din 4 iulie a fost prezentată CCIRO Italia, obiectivele acesteia, instrumentele şi principiile prin care colaborarea între profesionişti sprijină economia celor două ţări, Italia şi Romania.

Sâmbăta, 5 iulie 2014 la sediul CCIRO Italia (Via Cola di Rienzo 212, Roma), a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat senatorul Ecaterina Andronescu (PSD), deputatul Valeria Schelean (PDL), Carlo Capria – director în cadrul Preşedinţiei Consiliului de Miniştri italian, Andrea Amato – secretarul general CCIRO Italia şi avocata Alina Bărbulescu.

Doamna deputat Valeria Scheleanu a prezentat proiectele şi programul electoral cu care a câştigat alegerile, intenţiie domniei sale de a pune în practică în întregime ceea ce a promis celor care au votat-o: dezvoltarea regională şi valorificarea turismului din judeţul Caraş-Severin precum. Proiectele prezentate de CCIRO Italia au devenit priorităţi ale deputatului Valeria Scheleanu: atragerea investitorilor români şi străini, promovarea produselor româneşti, menţinerea tradiţiilor româneşti în diaspora.

Doamna senator Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, a vorbit despre recunoaşterea de către Ministerul Educaţiei din România a calificărilor non formale, sau mai bine zis a experienţelor lucrative acumulate de muncitorii români în străinătate. Foarte mulţi români au învăţat meserii în Italia, au devenit experţi în anumite domenii: foarte buni zidari, buni tâmplari, electricieni, etc., din păcate, fără nicio recunoaştere. Un proiect european prin care cursurile se predau la distanţă de către Ministerul Educaţiei din România, poate rezolva această problemă la zeci de mii de români, încadrarea la locul de muncă ar fi acea meritată oriunde ar emigra aceştia şi nu aceea de muncitor necalificat.

CCIRO Italia

Primarul Piero Fassino, la Forumul Economic România – Italia organizat la Torino: „Românii sunt foarte bine integraţi”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version