Menu
in

România chiar este țara hoțiilor? Acuzații foarte grave de fraudă la alegeri, nu numai în sectorul 1

Acuzații de fraudă fără precedent la aceste alegeri locale. Nu numai la sectorul 1 lucrurile nu sunt clare, au apărut acuzații și contestații în numeroase alte localități.

La sectorul 1 situația a fost flagrantă. Un candidat al PSD a fost surprins cu un teanc de procese verbale în original, de la secțiile de votare de la sectorul 1. Potrivit PSD, ar fi fost vorba de procese verbale „pentru numărătoarea paralelă”, dar USR-PLUS acuză că era vorba de organizarea fraudei.

Primarul în funcție, Daniel Tudorache, susținea că are 200 de voturi în plus, în timp ce USR-PNL îi atribuiau candidatei lor 2000 de voturi în plus.

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS susținută și de PNL la Primăria Sectorului 1, care are cele mai multe voturi în sector, potrivit rezultatelor aproape definitive ale BEC, a publicat pe pagina sa fotografia care explică frauda, și este greu să nu-i dai dreptate. Este un proces verbal care are aplicat un cod QR de validare electronică, decupat probabil din procesul original.

„Hai să vă arăt cum arătau cele „200 de voturi în plus” despre care vorbea fostul primar pesedist. Priviți codul QR din acest proces verbal. Cu foarfeca. Așa a numărat PSD voturile. Acum nu le-a mers.”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa.

USR face următoarea ipoteză, foarte plauzibilă, având în vedere probele: Echipa PSD a luat procesele verbale originale, a decupat codurile QR, a aplicat aceste coduri pe procese verbale falsificate, care au fost apoi transmise la BEC, cu rezultate care să îl favorizeze pe cadidatul lor, altfel de ce ar fi făcut asemenea operațiuni? Din grabă însă, în anuite procese verbale au greșit suma, în sensul că numărul buletinelor distribuite nu a mai coincis cu voturile valabile plus cele anulate. Echipa PSD de la 1 cere „renumărarea voturilor”, dar astfel s-ar șterge cu buretele frauda (sau tentativa) descoperită flagrant.

În urmă cu 4 ani a fost o situație asemănătoare, peste noapte rezultatele s-au inversat și Daniel Tudorache a câștigat în fața Clotildei Armand. Ne putem gândi că a fost și atunci fraudă? Ne putem.

Potrivit ultimelor date de la Biroul Electoral Central, diferenţa dintre candidatul USR PLUS la Sectorul 1, Clotilde Armand şi actualul primar, Dan Tudorache (PSD), a ajuns miercuri dimineaţă, la 1,13%: 40.94% Clotilde Armand – 39,81% Dan Tudorache.

Nu doar la sectorul 1 sunt acuzații grave.

La sectorul 5 se cere renumărarea voturilor (deși acest lucru nu rezolvă eventuala fraudă cu procese verbale contrafăcute)

Candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 5 Cristian Băcanu a anunţat că va face plângere penală în contextul unor suspiciuni de fraudare a votului la alegerile locale în Sectorul 5.

„Am solicitat renumărarea totală la Sectorul 5! În urma analizei realizate de grupul de lucru format ieri de echipa mea din PNL, am identificat suspiciuni privind existenţa unei fraude la votul din sector. De exemplu, 92 voturi PNL la consiliul local şi 63 la General într-o secţie. Cine votează PNL la Consiliul Local votează la fel şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nu poţi avea diferenţe de 30% la consilii. Pur şi simplu nu se poate. Un alt exemplu, eu iau 46 voturi la altă sectie 863, PNL ia 84 voturi la Consiliul Local iar USR-PLUS ia 30 de voturi. Sociologic, nu pot lua doar 30% din votul politic. Sunt zeci de secţii în situaţia asta. Suspiciunea este serioasă. Vom formula şi Plângere penală!”, a spus Băcanu.

După numărarea a 94% din voturi, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone are cel mai bun scor în cursa pentru Primăria Sectorului 5, respectiv 27,25%. El este urmat de candidatul PNL USR PLUS Cristian Băcanu, cu 24,84%.

Focșani

La Focșani, PNL cere anulare alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Focşani pentru fraudarea alegerilor. „PNL Vrancea a trimis la Biroul Electoral Municipal (BEM) o întâmpinare împotriva modalităţii de numărare şi totalizare a voturilor. Ulterior, am trimis şi către BEC o cerere de anulare a alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Focşani, Circumscripţia numărul 1 Focşani, pentru fraudă electorală produsă ca urmare a modalităţilor de numărare şi totalizare a voturilor, precum şi de înregistrare a rezultatului voturilor în cele 58 de procese verbale de consemnare a rezultatelor votării pentru primăria Focşani”, a declarat președintele PNL Vrancea, Nicu Tănase.

Baia Mare

Liberalii din la Baia Mare cer renumărarea voturilor. Candidatul PNL la Primăria reședinței de județ, Mircea Cirț, susține într-un comunicat de presă că sunt multe procese verbale întocmite în secțiile de votare care arată ”mai rău decât o temă de aritmetică a unui elev de clasa a patra”.

”La alegerile din 27 septembrie pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, la multe secții de votare s-au  petrecut mari nereguli, legate de nerespectarea procedurilor legale privind numărătoarea  buletinelor de vot și consemnarea rezultatului  votării (art. 94 din Legea215/2001), respectiv neconcordanța conținutului proceselor verbale  cu realitatea faptică (art.94 din legea invocată). Pare că sună a generalități cârcotașe, până veți privi câteva procese verbale anexate (o parte doar din dovezi), care arată mai rău decât tema la aritmetică a unui elev de clasa a patra. Veți mai vedea că, din pix, numărul alegătorilor crește cu… 100(!), de la 631 la 731, cu explicația eliptică ”adunat din interior”; sau cum e posibil ca din 380 de voturi, 25  să fie declarate nule.

Este motivul pentru care am sesizat aceste aspecte la BEC, BEJ Maramureș și BEM Baia Mare. Am atașat reclamației nu doar ”ciudate” procese verbale, ci și mai multe declarații ale unor reprezentanți din secțiile de votare (secții pe seama cărora ne-am întocmit sesizarea), care recunosc cu subiect și predicat că președintele nu a mai arătat buletinele de vot membrilor din secție spre validare. Motivația a fost una ”de natură umană”:  de tipul ”asta consumă timp și noi ne grăbim să ajungem acasă”.

În mod firesc, textul reclamației  exprimă într-un mod juridic riguros, cele consemnate mai sus. Ținând cont de  argumentele expuse, am cerut să se verifice aspectele sesizate și să se dispună renumărarea voturilor de față cu reprezentanții formațiunilor participante la aceste alegeri locale.”, se spune în comunicatul semnat de Mircea Cirț, Candidatul PNL Maramureș pentru Primăria Municipiului Baia Mare.

Botoșani

Primarul in exercitiu al municipiului Botosani, Catalin Flutur, PNL, a anuntat ca va contesta in instanta rezultatul alegerilor, din cauza suspiciunilor de fraudă.

„Am indicii foarte clare ca ceva nu a fost in regula. In primul rand, peste 200 de procese verbale venite din sectiile de votare nu au fost corecte si au fost modificate doar prin decizia si semnatura presedintelui Biroului Electoral Municipal, unele erau de forma, altele de fond. Putem sa acceptam victorie sau infrangere, dar nu putem sa acceptam niciodata ca o victorie sau o infrangere s-a facut printr-o eventuala sau presupusa frauda sau pe o greseala de management electoral a partidelor politice”, a mai adaugat Catalin Flutur.

Potrivit datelor preliminare prezentate de Autoritatea Electorala Permanenta, Catalin Flutur a pierdut alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Botosani in fata social- democratului Cosmin Andrei la o diferenta de doar 17 voturi.

Acuzații de fraudă, cu detalii ale probelor, apar în numeroase localități.

Dacă procesul de vot a fost crect, și la sfârțit numărătoarea a fost acceptată de membrii comisiilor electorale (deși mulți candidați s-au plâns că voturile lor au fost trecute la alții), iar procesele verbale au fost întocmite corect, a urmat etapa transmiterii proceselor verbale prin tabletele STS la Biroul electoral Central, unde de multe ori au apărut alte date. Procesul electoral din România este supect de o amplă fraudă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version