A plecat din ţară când doar ce împlinise 18 ani. A muncit pe şantierele din străinătate mai mulţi ani, dar, în cele din urmă, şi-a dat seama că vrea să îşi facă un rost tot în ţară. Acum visează să îşi deschidă propria afacere, un salon de înfrumuseţare, după ce a ajuns să aibă mult succea ca hairstylist. Este povestea lui Ștefănel Corneliu Cojocaru, un tânăr de 27 de ani, din Iaşi, scrie bzi.ro.
După 6 ani de muncă în Anglia, Germania și Franța, Ştefănel s-a întors acasă. Primul lucru la care s-a gândit a fost să deschidă o afacere, ceva doar al lui. S-a gândit la un salon de înfrumusețare, pentru că acest tip de afacere este unul de durată și, din câte se informase, profitabil. A făcut cursuri de hairstylist și, de peste doi ani, lucrează în saloanele din Iași.
„Am muncit în străinătate, câțiva ani, în construcții în Anglia, Germania și Franța. Am făcut bani frumoși din asta, pentru că era plătită bine munca aceasta. Dar nu am mai vrut să lucrez în străinătate pentru că era destul de greu și m-am întors acasă. Am venit în țară și, neștiind ce să fac, am zis că ar fi bine să îmi deschid o afacere, un salon de înfrumusețare. Toată lumea merge la tuns sau la aranjat și salonul e o afacere care, indiferent de vremuri, rezistă. Am plecat cu ideea să fac o afacere în domeniul acesta, dar a început să îmi placă meseria de hairstylist.
După 15 ani de muncă în Italia: «Acum mă ocup de afacerea mea, la mine ACASĂ»
Eu am făcut cursurile la Academia Donna Carina și, imediat după aceea, m-au angajat la ei, în salonul din Palas, unde am muncit şase luni. A venit pandemia, am avut o pauză de la muncă și, apoi, am plecat la Pașcani, pentru că eram mai aproape de casă. Am început să fiu cunoscut, să mă caute lumea, iar, acum, îmi merge foarte bine și la Pașcani, în salonul în care lucrez acum”, spune Ștefănel Corneliu Cojocaru, hairstylist.
Tânărul vrea să investească fonduri europene într-un salon de înfrumusețare din Ruginoasa, unde locuiește, și a depus un proiect la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru a primi 50.000 de euro. Spune că, dacă nu va primi suma respectivă, va deschide salonul din banii câștigați până acum.
„Am depus două proiecte ca să primesc banii, să deschid salonul. Unul la AFIR, în valoare de 50.000 de lei, și altul pentru un start-up, în valoare de 40.000 de euro. Eu sper să primesc banii pe unul măcar. Dacă nu-i primesc, o să deschid salonul din banii mei. Am pus ceva bănuți deoparte și, câte puțin, o să-mi fac salonul din banii mei. Asta mi-am dorit, să am ceva al meu”, mai povesteşte tânărul.
Articolul complet AICI