in

OTV-ul lui Dan Diaconescu, închis. CTP: „Infecţia care poluează România”

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a retras marţi, 22 ianuarie, licenţa postului de televiziune OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu va mai putea emite. Decizia vine ca o consecinţă a amenzilor neplătite de societatea care deţine licenţa televiziunii. Societatea Ocram Televiziune SRL nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012.

Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, cu unanimitate de voturi. Reprezentantul companiei Ocram Televiziune, care deţine licenţa OTV, a declarat că societatea este în insolvenţă şi că „niciun fel de plăţi nu au mai fost făcute”.

Conflict perpetuu cu CNA

Postul de televiziune OTV nu este la prima retragere a licenţei din istoria sa. Consiliul Naţional al Audiovizualului a făcut un gest similar şi în 2002, iar postul a fost închis pentru doi ani. Decizia de atunci a stârnit proteste a unei părţi a opiniei publice, care a considerat că oprirea emisiei OTV a fost un act de cenzură din partea guvernului condus de Adrian Năstase.

Redeschis în 2004, postul a ajuns din nou în vizorul autorităţilor în 2007, când s-a discutat de oprirea emisiei dintr-un motiv similar cu cel de acum: neplata numeroaselor amenzi adunate, potrivit presei de la acea vreme. Totuşi, CNA a ezitat atunci să ducă până la capăt intenţia sa, mai ales că între timp vizibilitatea OTV a crescut mai ales pe seama serialului despre dispariţia avocatei Elodiei Ghinescu.

Un alt an greu a fost 2012, când OTV s-a confruntat cu trei decizii de înjumătăţire a licenţei de emisie luate de CNA. Iniţial, pe 15 martie, consiliul a decis să întrerupă programul obişnuit al OTV pentru doar 3 ore, pentru că televiziunea difuza continuu publicitate politică în favoarea Partidului Poporului şi „viitorului preşedinte al României” Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală.

Anterior acelui moment, din cauza aceleaşi publicităţi electorale OTV a mai primit noi amenzi şi alte decizii de întrerupere a emisiei.

Pe 27 martie 2012 , membrii CNA au emis prima hotărâre de înjumătăţire a licenţei. Au urmat altele două până în aprilie, astfel încât postul ar fi trebuit să-şi încheie emisia cu doar câteva zile înaintea alegerilor locale, unde partidul creat pe spatele televiziunii – Partidul Poporului Dan Diaconescu – spera să obţină un scor bun.

Până la urma, judecătorii au fost cei care au salvat postul de la închidere. Curtea de Apel Bucuresti a admis solicitarea OTV de suspendare a deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului privindîinjumătăţirea licenţei acordate postului, astfel încât canalul a continuat să funcţioneze.

DD: Victor Ponta e responsabil de închiderea OTV

Imediat după aflarea deciziei, Dan Diaconescu a spus că este vorba de o răzbunare politică, arătându-l cu degetul pe premierul Victor Ponta. „Emisia OTV a fost întreruptă la ordinul lui Victor Ponta”. Acesta a fost şi mesajul care a apărut pe ecranele televizoarelor aflate pe frecvenţa acestui post, imediat după încetarea emisiei OTV, care a devenit efectivă la ora 18.

Întrebat dacă va sesiza Preşedinţia în urma sancţiunii primite, Diaconescu a spus că nici Traian Băsescu nu este străin de aceste sancţiuni.

CTP, despre OTV: O infecţie

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat decizia CNA de a retrage licenţa de emisie a OTV, afirmând că postul lui Dan Diaconescu este „o infecţie care poluează România”, iar Diaconescu „o întruchipare a alienării mintale, a urâtului şi vulgarului din minţile românilor”. „Licenţa trebuie retrasă în orice moment, e un lucru salubru pentru această ţară. Fiecare oră, fiecare minut în care această infecţie nu va mai polua România este utilă acestei ţări. Modalitatea cu amenzile, OTV o practică de ani şi ani. Calcă în picioare în fiecare seară toate regulile jurnalismului, bunului simţ, omeniei şi aşteaptă să fie sancţionat cu amendă pe care nu o plăteşte, în schimb se victimizează pe ecran cum că ciocoii, puterea opresivă închide postul poporului. E vorba de faptul că acest domn nu-şi plăteşte obligaţiile către stat, nu e prima dată când o face şi e sancţionat pentru asta. Din păcate, nu cred că va dura suficient de mult această suspendare, probabil va continua emisia în curând. Nu ştiu prin ce modalitate, dar va continua să împroaşte România cu noroi”; a declarat CTP. Jurnalistul a adăugat că „domnul Dan Diaconescu nu există”. „Dânsul e o întruchipare a alienării mintale, a urâtului şi vulgarului din minţile românilor. Există o porţiune din creierul colectiv care e afectat de aşa ceva la orice popor, la noi e cam mare. Câtă vreme există aşa ceva, DD va putea să se bată cu pumnii în piept, să se prezinte drept erou popular. Dacă se va diminua suficient această componentă joasă, urât mirositoare, atunci acest domn va dispărea cu tv lui cu tot, s-ar ptuea însă să se afirme în politică”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Arestată în România pentru că l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă

Livia Turco: Reforma legii cu privire la cetăţenie, amânată şi din cauza guvernului Monti