in

Ministerul Muncii elimină DOSARUL CU ȘINĂ și promite digitalizarea: ”Oamenii nu vor mai avea nevoie să vină la ghișeu”

Dosarul cu şină, documente şi drumurile la sedii direcţiilor de asigurări şi servicii sociale vor deveni istorie în câţiva ani, acestea urmând a fi înlocuite cu dosare electronice şi un singur punct de contact pe un portal al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS), potrivit unor planuri anunţate de ministrul muncii.

La baza digitalizării acestor proceduri ar urma să se afle un hub de servicii publice electronice, ce va integra toate informaţiile privind serviciile şi beneficiile sociale din România, implementarea lui fiind estimată pentru finalul anului 2023.

„Interacțiunea beneficiarilor cu Ministerul (Ministerul Muncii, n.red.) și instituțiile aflate în subordine și coordonare se va realiza astfel printr-un singur punct de contact, pe portalul ministerului. Oamenii nu vor mai avea nevoie să vină la ghișeu pentru a depune cererile de beneficii de asistență socială și servicii sociale, dosarele cu hârtii vor deveni dosare electronice și vor putea fi consultate oricând online. Mai mult, implementarea Hub-ului de servicii înseamnă și crearea unei platforme de interconectare între minister și instituțiile din subordine”, afirmă Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Potrivit ministrului, prin intermediul acestei platforme se vor putea face şi verificări încrucişate de date şi vor fi semnalate automat suspiciunile de fraudă.

După implementarea şi operaţionalizarea hub-ului, cetăţenii şi firmele vor putea să afle în timp real, la momentul depunerii solicitărilor, care este statusul specific al cererii (dacă au mai beneficiat în trecut, dacă există suprapuneri cu alte beneficii, conditionalități legate de drepturile legale etc.).

Hub-ul de servicii va conecta atât sistemele informatice aflate la nivel intern sau naţional, cât şi cele de la nivel european, pentru a asigura gestionarea unitară a informaţiilor cu privire la beneficiarii de drepturi de securitate socială acordate din fonduri publice.

Valoarea proiectului se ridică la 133 milioane de lei, iar semnarea contractului de finanţare ar urma să fie făcută în viitorul apropiat.

sursa: avocatnet.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
nomazi digitali România

Cum vrea statul să atragă „nomazii digitali” în România. Internet rapid și ieftin, plus costuri de trai mai mici ca în Occident

Roma, 3 luni de așteptare pentru o înmormântare, 2500 de sicrie la cimitirul Flaminio – VIDEO