in

Medicul Virgil Musta avertizează: «Oamenii ar putea muri la domiciliu. Îmi este frică că vom ajunge în situația Italiei»

Renumitul medic de la Timişoara Virgil Musta se declară îngrijorat de amploarea epidemiei de coronavirus din România. El spune că spitalele din Timiș se apropie de capacitatea maximă, iar secțiile ATI sunt pline și face trimitere la Italia, care s-a confruntat cu situația în care sistemul medical nu a mai putut face față cazurilor de coronavirus.

„Dacă acum cinci luni am fost speriați pentru că aveam foarte multe necunoscute legate de boală, dar măsurile luate au fost foarte eficiente și s-a ținut pandemia sub control, acum, la cinci luni, o parte din populație nu mai dorește să respecte regulile pentru a putea ține pandemia sub control. După o perioadă în care toată lumea spera că încetul cu încetul numărul de cazuri se va stinge în România, numărul a crescut”, a declarat şeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

El mai arată că numărul de cazuri va continua să crească și doar impunerea unor măsuri eficiente ar putea aplatiza curba infectărilor. Medicul consideră că o măsură necesară ar fi ca măştiile de protecţie să fie purtate în spaţiile deschise aglomerate.

„Activitatea trebuie evaluată și să se ia măsuri pentru a nu deveni un factor de contaminare mai departe”, a continuat medicul.

«Dacă nu ne trezim în acest al 12-lea ceas, riscăm mult»

Medicul a dat drept exemplu Spania, unde există regiuni în care purtatul măștii este obligatoriu inclusiv pe plajă. El a spus că dacă nu vor fi luate astfel de măsuri de către autorități, riscăm să ajungem în situația Italiei sau a Spaniei.

„Eu cred că și aici, în momentul în care se constată că se adună prea multă lume la grătare, undeva în afara stațiunii, această activitate trebuie făcută sub control sau interzisă. Există soluții, dar nu toate sunt populare și ușor de luat, dar dacă nu luăm aceste măsuri și nu ne trezim în acest ultim moment, în acest al 12-lea ceas, riscăm să luăm calea Italiei și Spaniei sau a Franței, în care sistemul de sănătate să fie copleșit și lumea să moară la domiciliu pentru că nu mai are unde să se interneze.

Nici nu vreau să mă gândesc la un asemenea scenariu. Eu încă sper că vom depăși cu bine această perioadă mai dificilă din viața noastră și, până la urmă, persoanele responsabile vor câștiga acest război”, a mai spus medicul aflat în prima linie a luptei cu COVID-19, relatează România TV.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Voia să fugă în România: prins pe aeroport la Catania, are de executat 4 ani de închisoare

Guvernul italian vrea să prelungească starea de urgență până la sfârșitul lunii octombrie