“Ieri refugiat, azi medic. Sunt străin, până să mă cunoşti”.
Asociaţia JRS România a anunţat lansarea proiectului “Sunt un străin, până mă cunoşti” şi a unei campanii la nivel naţional pentru inţelegerea diferenţelor culturale şi a fenomenul imigraţiei, finațate de Uniunea Europeană.
„Pornind de la criza refugiaţilor şi percepţia negativă a populaţiei faţă de acest grup care se răsfrânge şi asupra altor categorii de cetaţeni străini din România, dorim să contribuim la crearea unui mediu favorabil în vederea primirii şi a integrării acestor persoane.
Urmărim să informăm publicul într-un mod corect cu privire la beneficiile integrării străinilor şi să creştem gradul de toleranţă faţă de prezenţa acestora pe teritoriul României.
Acţiunile sunt deosebit de relevante în contextul actual de asumare şi implementare a obligaţiilor României ca stat membru UE care vizează politici de integrare a cetăţenilor străini (acţiuni solidare cu ale altor state membre UE) pe de-o parte, iar pe altă parte pentru înlăturarea stereotipiilor, a sentimentului general de temere şi respingere a acestor cetăţeni în rândul populaţiei, dar şi în cadrul altor medii (prestatori publici sau privaţi de servicii, factori de decizie locali şi nu numai, jurnalişti, comunităţi locale).”, a anunțat organizația.
Deja au apărut panouri care îndeamnă la primirea refugiaților.
Un astfel panou a fost amplasat pe un bloc din Iaşi, în fața hotelurilor Traian şi Astoria, în centrul municipiului Iaşi, la intersecţia străzii “Al. Lăpuşneanu” cu Piaţa Unirii, scrie Ziarul de Iași. Zona este una foarte circulată, panoul având vizibilitate maximă. “Ieri refugiat, azi medic. Sunt străin, până să mă cunoşti”, este mesajul transmis de o femeie ce este îmbrăcată în haine specifice ţărilor musulmane.
Se golesc Moldova, Dobrogea şi Ardealul. Topul zonelor de unde emigrează românii
Cerşetori români se dau drept refugiaţi sirieni în Paris. Cine reușește primește locuință și bani