Menu
in

Franco Aloiso, Comitetul italian român: ”Bucureștiul, un oraș în pragul unei epidemii de AIDS”

O mare cantitate de heroină şi alte droguri injectabile circulă pe străzi şi în canalele Bucureștiului, scrie cotidianul italian La Repubblica (al treilea cotidian din Italia, după Corriere şi Il Sole 24 Ore) care a publicat în 26 februarie o anchetă şocantă în Bucureşti, cu titlul „Tra gli invisibili di Bucarest”.

Tinerii de pe stradă povestesc despre o folosire zilnică care începe între 12 şi 13 ani. Mărturisesc despre nopţi petrecute cu o seringă de împărţit la douăzeci într-un canal. Vorbesc despre o toxicodependenţă galopantă. Reamintesc numele unor amici morţi cu luni în urmă. Nu sunt conştienţi privind boli precum AIDS şi hepatita.

Preşedintele Comitetului italian român, Franco Aloiso, vorbeşte despre un oraş în pragul unei epidemii de AIDS şi aminteşte că cifrele marchează în ultimii patru ani o creştere a cazurilor de 300%. Fundaţia Parada distribuie seringi în cocioabe pentru a limita răspândirea contagierilor şi Dalla Cà di Dio arată că „90% dintre tinerii verificaţi în structurile medicale au rezultat seropozitivi sau afectaţi de hepatita C”.

Avantaje pentru puţini

Drapelele României şi Uniunii Europene flutură înalte în afara unor hoteluri şi clădiri ale oraşului. Şi la apusul soarelui, când dezmoşteniţii din Bucureşti blochează intrarea canalului sau închid uşa casei lor ocupate şi unii „working poors” încearcă încă să prevină sărăcia începând o muncă de noapte de obicei la negru, oraşul devine un bazar de parfumuri şi voci şi deschide străzile celor care nu au probleme.

Fără îndoială o anumită prosperitate pentru cei care deja stăteau în fotolii stabile şi comode a fost garantată şi de UE care în perioada 2007-2013 a alocat pentru România 19,2 miliarde în timp ce alte 43 sunt prevăzute pentru 2014-2020.

Dalla Cà di Dio este categoric: „Este indiscutabil că Bruxelles aduce în România o serie de avantaje, dar este evident şi că majoritatea banilor au fost utilizaţi pentru finanţarea de construcţii şi infrastructuri care nu s-au efectuat niciodată, sau au ajuns în avantajul claselor antreprenoriale şi a marilor oligarhii româneşti, în timp ce pentru probleme sociale s-a făcut puţin sau nimic. Şi astfel – încheie responsabilul de la Parada – în timp ce unii se îmbogăţesc mulţi alţii trăiesc în cea mai totală mizerie sau nelinişte de a sfârşi curând într-un canal”.

(sursa: La Repubblica)


Imaginea României în 2016: Reporterii străini descoperă ”Poporul din canale”

„La Repubblica” dă de pământ cu imaginea României: Aurolaci și corupție

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version