Menu
in

De la 1 iulie, noi măsuri sociale: amânarea ratelor la bănci și ajutor financiar pentru pensionarii cu venituri mici

De la 1 iulie, noi măsuri sociale: amânarea ratelor la bănci și ajutor financiar pentru pensionarii cu venituri mici.

Amânarea ratelor la bănci, acordarea unei diferențe salariale lucrătorilor din sistemul public și oferirea unui ajutor financiar pensionarilor cu venituri mai mici de 2.000 de lei. Sunt câteva dintre măsurile anunțate aseară de Guvern.

În plus, Executiv vrea și “înghețarea” angajărilor la stat. Noile măsuri sociale și economice ar urma să se aplice de la 1 iulie 2022.

Ajutor pentru cei cu venituri mici în Italia, bonus pentru abonamente de autobuz și metrou pentru studenți și muncitori

De la 1 iulie, noi măsuri sociale

După cum apare în comunicatul Executivului de luni, “coaliția de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice «Sprijin pentru România», în valoare de 1,1 miliarde euro”.

Prima dintre măsurile anunțate de Guvern vizează creditele bancare. Mai exact, atât persoanele fizice, cât și firmele care se confruntă cu dificultăți financiare vor putea amâna iar plata ratelor la bănci, timp de nouă luni.

Ținând cont de faptul că măsurile anunțate se doresc aplicate din 1 iulie, amânarea ratelor la bancă va fi posibilă până la sfârșitul lunii martie 2023.

O a doua măsură conținută de pachetul de măsuri anunțat aseară, Sprijin pentru România, stabilește acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.

În fine, ultima măsură ce ar trebui să se aplice de la 1 iulie este acordarea unui sprijin financiar tuturor pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 de lei. Ajutorul va avea valoarea de 700 de lei și se va acorda o singură dată.

Măsuri suplimentare

Suplimentar, Guvernul anunță că va lua și o serie de “măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public”, și anume:

  • diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială;
  • suspendarea angajărilor la stat;
  • creșterea colectării veniturilor la bugetul statului cu zece miliarde de lei;
  • accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al Planului de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR).

Prin PNRR, țara noastră poate obține fonduri în valoare de aproape 30 de miliarde euro, ce sunt destinate combaterii efectelor crizei coronavirusului. 

sursa: avocatnet.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version