in

Cifră alarmantă: 4.500 de infractori români condamnaţi sunt încă în libertate, unii căutați de peste 20 de ani

În România, 4.500 de criminali periculoşi, traficanţi de droguri, proxeneţi şi tâlhari au reuşit să fugă înainte de a fi încarceraţi. Unii dintre ei sunt căutaţi de peste 20 de ani. Ion Nicolae a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Decizia Tribunalului Arad a rămas definitivă în 1994, an în care poliţiştii l-au dat în urmărire internaţională. Avea 31 de ani când a comis crima.

Nicolae a fost implicat într-o răfuială de tip mafiot. Într-o noapte, alături de un prieten, acesta a intrat în casa unui alt bărbat pe care l-a ucis cu două focuri de armă. De asemnea, două femei care se aflau în locuinţă au fost rănite, una prin împuşcare, iar cealaltă prin înjunghiere.

Lista persoanelor date în urmărire pentru crimă este foarte lungă.

Sorin Flucşa a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor, Romică Felician a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat, iar exemplele sunt numeroase. Printre cei căutaţi de poliţişti sunt şi personaje celebre cum ar fi: fratele lui Omar Hayssam, Omar Mukhles, sau omul de afaceri Zaher Iskandarani. Poliţiştii sunt şi pe urmele unor români condamnaţi în străinătate. Este şi cazul unui hacker din Alexandria. Acesta este dat în urmărire şi de FBI, care a pus o recompensă de un milion de dolari pentru prinderea lui. Nicolae Popescu este numele său şi în urmă cu şase a scăpat din mâine autorităţilor române. De atunci este de negăsit.

FBI oferă 1 milion de dolari recompensă pentru un infractor român

Poliţiştii spun că încearcă să-i prindă pe toţi cei 4.500 de infractori. În unele situaţii, însă, misiunea este imposibilă.

„Sunt investigaţii complexe. Mai întâi colegii verifică domiciliile, apoi anturajele lor sau dacă este vorba depre urmăriţi internaţional comunică prin centrul de cooperare poliţienească internaţională. Acest număr este într-o continuă schimbare pentru că există un flux de persoane atât urmărite, cât şi depistate. Într-o zi putem avea 10 persoane sau mai multe persoane depistate”, spune Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Fotografiile celor căutaţi sunt pe site-ul Poliţiei Române. Inclusiv cetăţenii de rând pot colabora pentru identificarea lor.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român riscă 30 de ani de detenție pentru furtul a cinci milioane de dolari

Apelul Asociației Românilor din Italia: ”Diaspora votează contra corupției”