Menu
in

Când se va termina pandemia? Răspunsul doctorului Streinu Cercel dă fiori reci românilor

Managerul Institutului “Matei-Balș” din București, prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, consideră că pandemia de coronavirus se va termina abia în 2023, anunț care dă fiori reci tuturor românilor.

„Dată fiind situația, într-un timp, nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID-19. Pandemia de coronavirus se termină în 2023!”, a spus prof. dr. Adrian Streinu-Cercel în platoul Aleph News. Medicul a subliniat că toată lumea trebuie să lupte împotriva pandemiei, nu doar doctorii.

Streinu Cercel a vorbit şi despre felul în care va arată sitemul medical pe viitor: „În primul rând spitalele nu vor mai semăna cu ce au fost spitalele înainte. Ele vor fi modificate cu circuite total diferite de tip triaj, covid, non covind. Nu mai seamănă nimic cu nimic. Relaţia medic-pacient nu mai seamănă cu ce era până acum.Dacă până acum medicul vorbea faţă în faţă cu pacientul, de acum se impune distanţa între cei doi parteneri de discuţie, pentru că un lucru deosebit de important în diagnosticul unei boli este anamneza, adică discuţia cu pacientul în aşa fel încât să diseci evoluţia în dinamică ca să îţi dai seama despre ce este vorba.

Lucrurile se vor schimba foarte mult. O serie de investigaţii sunt amânate tocmai că nu există acces imediat în zonele care sunt non-covid sau în zonele covid. Lucrurile se schimbă esenţial. Practic, toată lumea va avea de clădit un nou sistem sanitar bazat pe cu totul alte modalităţi de circulaţie în interiorul acestor spitale.”

“Virusul nu are de gând să iasă prea curând din circulație!”

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” anunța și la finalul lunii iulie preciza că noul coronavirus nu va dispărea “prea curând”, asta din cauza numărului mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte.

La momentul respectiv, Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre 38 de mutații ale virusului, care se află izolate în Spitalul Pitie – Salpetriere din Paris.

“Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie din cauza nivelului mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte. Chiar în această dimineaţă am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutaţii pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc. Este foarte adevărat că aceste mutaţii au fost izolate de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris”, preciza, la momentul respectiv, Adrian Streinu-Cercel.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version