Artă contemporană la MoBU – cel mai mare târg internațional de artă contemporană din Europa de Est – se desfășoară între 19-28 mai, Romaero Băneasa. Sunt așteptați 50.000-100.000 de vizitatori de toate vârstele, atât public specializat, format din colecționari, curatori, galeriști și artiști, cât și public larg, iubitor de frumos, sunt așteptați la MoBU. Biletele s-au pus in vanzare pe mobu.art.
>>> Doi tineri români i-au înmânat Papei Francisc un tablou: „Venim din grădina Maicii Domnului”
Arta contemporană la MoBU
- MoBU este cel mai mare târg internațional de artă contemporană din Europa de Est, aflat acum la prima sa editie unde arta va putea fi admirată, dar și cumpărată.
- 22.000 de metri pătrați la interior și în exterior, din care aproape 5.500 mp vor fi spațiu expozițional si de vanzare de arta!
- Publicul va putea vedea și cumpăra lucrări semnate de peste 200 de artiști din pictură, sculptură, fotografie, artă digitală, street art sau realitate augmentată din SUA, Austria, Italia, Germania, Țările de Jos, Marea Britanie, Siria, Republica Moldova și România și prezentate la standurile celor 40 de expozanți, expoziția impresionantă a maestrului Daniel Spoerri, expoziția de grup Decolare/Take-Off și expoziția internațională cu artă augmentată de Artivive cu realitate virtuală.
- Expozitia vedetă a MoBU va fi cea a artistului nonagenar de origine romana, binecunoscut în lumea artei mondiale contemporane, dar mai puțin cunoscut în România, Daniel Spoerri, „A Moment for Eternity”, care insumeaza 120 de lucrari si valoreaza 2 milioane de euro. Astfel, MoBU recuperează pentru publicul din România un artist de origine română, de talie internațională care este parte din istoria universală a artei. Spoerri este prezent în colecțiile de la MoMA (New York), Tate Modern (London) și Centrul Pompidou (Paris), a semnat manifestul Noului realism, i-a cunoscut pe Duchamp și pe Man Ray, este inventatorul tablourilor-capcană și al conceptului Eat Art.
- MoBU se folosește de lucrări de artă augmentate virtual pentru a oferi o experiență imersivă, inedită, interesantă atât pentru cunoscători, cât și pentru publicul larg.
- MoBU a pregătit chiar si o expozitie de artă surpriză intr-un avion real.
>>> Omagiu adus marelui artist Camilian Demetrescu, un român ilustru din Italia
Evenimente culturale conexe în cele 10 zile de MoBU – Pascal Bruckner, invitat special!
- Sub titlul Etică, dragoste și politică – conferințele și evenimentele MoBU 2023 – organizatorii au reunit un program vast de evenimente culturale conexe târgului, din care nu vor lipsi conferințele pe teme actuale din piața de artă, prezentările de tip artist talk, performance-urile și proiecțiile video cu care publicul vizitator va lua contact în perioada 19-28 mai la Romaero Băneasa, în sala principală, cu o capacitate de 200 de persoane
- Conferința lui Pascal Bruckner, invitat special MoBU, din 27 mai + seria de trei paneluri moderate de Horea Avram, critic de artă, Președintele Asociației Internaționale a Criticilor de Artă România, împreună cu invitații săi + discuțiile MoBU x Europa FM moderate de Cătălin Striblea și Marcel Bartic, discuțiile MoBU x ISCOADA cu Dănuț Bumbac și invitații săi
- Proiecții ale documentarului Topografia hazardului, despre Daniel Spoerri
- Prelegeri și demonstrații despre Artificial Intelligence și realitate augmentată
- Programul detaliat, pe zile și ore, al celor 10 zile de MoBU se regaseste pe site-ul https://mobu.art/ro/program
Evenimente interactive pentru întreaga familie
- În program, la standurile expozanților vor avea loc:
o live painting
o ateliere deschise,
o workshopuri pentru copii,
o performance-uri și proiecții video
o live music - Copiii și vizitatorii „jucăuși” vor putea interacționa cu arta augmentată, se vor bucura de arta interactivă și dinamică, vor putea face postări în social-media cu ajutorul filtrelor propuse de artiști și vor putea fi parte virtual din diverse lucrări de artă.
MoBU Târgul Internațional de Artă Contemporană București este cea mai nouă platformă de artă contemporană din zona Europei Centrale și de Est care expune împreună galerii, spații artist run, grupări de artiști independenți și artiști emergenți. Evenimentul vine ca un răspuns ferm adus pieței de artă în creștere, pune Bucureștiul pe harta internațională a piețelor de artă, și răspunde așteptărilor unui public nou, avizat, interesat de toate aspectele mainstream din arta momentului și din jurul ei.
Bilete și mai multe informații despre eveniment:
- www.mobu.art
- instagram.com/mobu.art.bucharest
- facebook.com/mobu.art.bucharest
>>> Luminița Țăranu, o artistă fenomenală la Roma: „Unul dintre premiile importante a fost acela de a trai in Italia”