Menu
in

Ţara arde, iar parlamentarii vor să modifice stema ţării. Lista legilor trăsnite

Parlamentarii români nu au dovedit niciodată o eficienţă prea mare în a iniţia legi. Muncesc, în medie, două zile pe săptămână, luni şi marti, miercuri majoritatea fiind în drum spre casă.

Mai grav, într-o perioadă în care bugetul ţării este pe minus, scumpirile şi falimentele sunt în lanţ si ocupăm distinsul loc 4 în lume la numărul de taxe şi impozite, aleşii pierd o bună parte din timpul lucrat dezbătând legi de-a dreptul caraghioase iniţiate tot de ei.

De pildă, un grup de deputaţi au iniţiat o lege prin care să modifice stema ţării, astfel încât vulturului sa-i fie pusă pe cap o coroană. Nici măcar iniţiatorii nu ştiu prea bine de ce vor această schimbare. „Unul dintre argumente a fost acela că este un simbol tradiţional, în sensul că a mai existat pe coroana României vulturul”, a spus Viorel Palaşcă, deputat PNL, iniţiator al legii.

Colegii de Parlament admit că puţinul timp pe care senatorii şi deputaţii şi-l petrec la muncă se consumă şi pe dezbaterea unor astfel de iniţiative. „Marele farmec al acestei funcţii de parlamentar este că poţi să faci şi să scrii tot ce-ţi trece prin cap fără să fii sancţionat, nici măcar de electorat”, a precizat Alina Gorghiu, deputat PNL.

Alţi câţiva deputaţi vor să oblige toate primăriile din ţară să planteze un copac pentru fiecare nou-născut. Există, bineînţeles şi o explicaţie. „Acel copac plantat ar fi copacul copilului, ar fi un stimul pentru copil pentru familia copilului să-l aibă în grijă, să urmărească creşterea lui, să se îngrijească ca acel copac să fie sănătos, să nu fie tăiat”, susţine Remus Cernea, deputat independent.

Un deputat aflat la al treilea mandat vrea o lege prin care toţi primarii ţării să fie sărbătoriţi pe 18 februarie, evident, pe banii primăriei. Legea a primit aviz favorabil în comisii şi aşteaptă votul plenului Senatului.

Un senator PPDD vrea să desfiinţeze banii

Senatorul Constantin Popa vrea ca toată lumea, inclusiv vânzătoarele de zarzavaturi din pieţe, să folosească doar carduri bancare. Senatorul a inclus ideea într-un proiect legislativ pe care îl va depune la Parlament. Conform proiectului întocmit de senatorul Popa, toate magazinele sau micii producători trebuie să deţină cititoare de card, prin intermediul cărora să înregistreze toate plăţile. Alesul spune că în acest fel se va reduce simţitor evaziunea fiscală, se va elimina şpaga şi vor fi reduse vânzările ilegale de droguri şi ţigări.

„Este atât de simplu să reducem evaziunea fiscală sau şpaga. Banca urmăreşte absolut toate tranzacţiile pe care le face omul sau firma cu banii şi ştie unde se duc sau pe ce se duc. Nu se va putea da şpagă, căci eşti urmărit la leuţ, iar autorităţile te vor întreba ce ai făcut cu banii. Cred că nu este o problemă ca fiecare vânzător, mă refer la magazine, dar şi la cei care vând, să zic, în piaţă, să aibă un aparat de citit carduri. E cât un telefon mobil”, spune Popa, citat de libertatea.ro. Senatorul crede că astfel şi vânzările ilegale de droguri sau de ţigări vor fi reduse întrucât, spune el, cei care se ocupă cu aşa ceva nu vând decât pentru bani cash.

Plictiseala naşte legi

Mai mulţi deputaţi PDL, printre care Elena Udrea, Andreea Paul, Claudia Boghicevici, Gheorghe Ialomiţianu, Cezar Preda, Alin Popoviciu, Mircea Toader, Nicolae Bode, Tinel Gheorghe, Petru Movilă, Mircia Munteanu, Alexandru Nazare, propun ca angajaţii florăriilor şi cei ai petshop-urilor să lucreze în zilele de sărbătoare legale nelucrătoare.

Propunere legislativă privind modificarea Codului Muncii prevede că prevederile referitoare la zilele nelucrătoare nu se aplică pentru locurile de muncă care au ca domeniu de activitate comerţul cu amănuntul al florilor, plantelor şi seminţelor, comerţul cu amănuntul al animalelor de companie şi a hranei pentru acestea, în magazinele specializate.

„Întrucât în zilele de 15 august – Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, prima zi şi a doua zi de Rusalii, fiind zile onomastice şi totodată prilej pentru oameni de a oferi flori, aceştia reprezentând clienţii societăţilor ce au ca obiect de activitate desfacerea şi vânzarea de flori, este normal ca acestea să-şi poată desfăşura activitatea legal, realizând astfel de venituri mai mari şi totodată plătind impozit mai mare statului”, apreciază iniţiatorii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version