Jurnalista Oana Matei, soţia lui Cristian Matei, rănit în urma incendiului din clubul Colectiv, scrie pe Facebook că Andreea Păstîrnac, ministrul propus pentru portofoliul Românii de Pretutindeni, a minţit când a afirmat în comisia parlamentară că datorită eforturilor ei diplomatice Israelul a fost unul dintre primele state care au ajutat medical pentru tratarea răniţilor de la Colectiv. Oana Matei precizează că decizia de a-l transporta pe soţul ei în Israel îi aparţine, iar fosta ambasadoare nu a ajutat-o în niciun fel. Doar a venit la spital, s-a pozat şi a plecat.
”Aş vrea doar să amintesc că, în urma eforturilor diplomatice pe care le-am făcut în urmă cu un an de zile, statul Israel a fost unul din primele state care au ajutat medical pentru tratarea răniţilor de la Colectiv. Cei trei tineri răniţi care au ajuns în Israel s-au bucurat de tot sprijinul misiunii diplomatice şi al meu personal. Acest lucru a fost menţionat de doctorii români şi israelieni care lucrează în acest spital într-o scrisoare publică adresată opiniei publice din România. De asemenea, a fost menţionat de ministrul Sănătăţii în momentul în care a participat la Ziua Naţională a României”, a afirmat Păstîrnac, astăzi, la audierea în comisiile parlamentare, care au avizat numirea ei la conducerea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.
”Este o minciună sfruntată! Decizia de a-l duce pe Matei în Israel după ce a fost rănit în Colectiv a fost a mea! Această individă nu a avut nicio legătură. Tot ce a făcut a fost să vină la spital cu fotograful de casă să se pozeze cu mine. Eram atât de speriată de ce se întâmpla cu Matei că nici măcar nu am realizat că a fost cineva care a făcut poze. Mi-e scârbă!”, s-a revoltat Oana Matei
De altfel, în noiembrie 2015, mai mulţi voluntari care au ajutat la salvarea jurnaliştilor Cătălin Ilniţchi şi Cristian Matei au iniţiat o petiţie în care-i cereau preşedintelui Klaus Iohannis demiterea diplomatei Andreea Păstîrnac pentru minciună. Semnatarii petiţiei scriau atunci că ambasadoarea României în Israel, aceeaşi Andreea Păstîrnac, nu i-a sprijinit în niciun fel pe însoţitorii răniţilor la Tel Aviv. I-a invitat pe voluntari să discute, însă tot ce a făcut împreună cu cei afectaţi au fost fotografii.
Andreea Păstîrnac, ministru propus la portofoliul pentru Românii de Pretutindeni, a fost avizată favorabil de comisiile parlamentare reunite de specialitate, cu 26 de voturi ”pentru” şi 13 voturi “împotrivă”.
Miniştrii din echipa guvernamentală condusă de Sorin Grindeanu au primit astăzi, fără excepţie, avize pozitive din partea comisiilor de specialitate din Parlament. Noul Guvern urmează să primească votul de învestire al Parlamentului şi va depune în această seară jurământul la Cotroceni.
Lista miniştrilor din cabinetul Sorin Grindeanu
Vicepremier şi ministru al dezvoltării: Sevil Shhaideh
Vicepremier şi ministru al mediului: Daniel Constantin
Ministru delegat pentru fonduri europene: Mihaela Toader
Ministrul Muncii: Olguţa Vasilescu
Ministrul Cconomiei: Alexandru Petrescu
Ministrul de Externe: Teodor Meleşcanu
Ministrul de Finanţe: Viorel Ştefan
Ministrul Justiţiei: Florin Iordache
Ministrul delegat pentru afaceri europene: Ana Birchall
Ministru de Interne: Carmen Dan
Ministrul Agriculturii: Petre Daea
Ministrul Apărării: Gabriel Leş
Ministrul Sănătăţii: Florin Bodog
Ministrul Transporturilor: Răzvan Alexandru Cuc
Ministrul Culturii: Ionuţ Vulpescu
Ministrul Educaţiei: Pavel Năstase
Ministrul Cercetării: Şerban Valeca
Ministrul Anergiei: Toma Petcu
Ministrul Apelor şi Pădurilor: Adriana Petcu
Ministrul Comunicaţiilor: Augustin Jianu
Ministrul Tineretului: Marius Dunca
Ministrul consultării publice şi dialogului social: Gabriel Petrea
Ministrul delegat pentru relaţia cu parlamentul: Graţiela Gavrilescu
Ministrul pentru mediul de afaceri: Florin Jianu
Ministrul Turismului: Mircea Dobre
Ministrul pentru românii de pretutindeni: Andreea Păstîrnac
Ministerul Diasporei, ”cadou” pentru diaspora sau irosire a banilor publici?