in

Avertisment pentru România. Sancțiuni dacă nu permiteţi căsătoriile gay

Parlamentul European (PE) avertizează: România ar putea fi sancționată dacă nu permite căsătoriile gay. PE a emis un comunicat de presă în care afirmă că Uniunea Europeană ar trebui să elimine toate obstacolele cu care se confruntă persoanele LGBTIQ atunci când își exercită drepturile fundamentale.

Într-o rezoluție referitoare la drepturile persoanelor LGBTIQ în UE (adoptată cu 387 voturi pentru, 161 împotrivă și 123 abțineri), Parlamentul European subliniază că acești cetățeni ar trebui să își poată exercita pe deplin drepturile, inclusiv dreptul la liberă circulație, oriunde în Uniune.

Potrivit rezoluției, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate constituite într-un stat membru ar trebui să fie recunoscute în toate statele membre în mod uniform, iar soții și partenerii de același sex ar trebui tratați în același mod ca și cei de sex opus, relatează Ştirile Pro TV.

În urma hotărârii Curții Europene de Justiție „Coman & Hamilton”, care a constatat că dispozițiile referitoare la „soț/soție” din Directiva privind libera circulație se aplică și cuplurilor de același sex, Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României, în cazul în care guvernul nu actualizează legislația națională pentru a reflecta această hotărâre – mai solicită eurodeputații.

Șefa organizației persoanelor GAY din Palermo ESTE O ROMÂNCĂ: «Arcigay este familia mea»

De asemenea, rezoluția îndeamnă toate țările UE să accepte ca părinți legali adulții menționați în certificatul de naștere al unui copil. În general, deputații doresc ca familiile LGBTIQ să aibă același drept la reîntregirea familiei ca și cuplurile de sex opus și familiile acestora. Pentru a se asigura că copiii nu devin apatrizi atunci când familiile lor se mută într-un alt stat membru, eurodeputații susțin că familiile ar trebui să beneficieze de același tratament în întreaga UE.

Nu în ultimul rând, eurodeputații au luat act de discriminarea cu care se confruntă comunitățile LGBTIQ din Polonia și Ungaria.

Parlamentul solicită luarea unor măsuri suplimentare la nivelul UE (proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, măsuri judiciare și instrumente bugetare) împotriva acestor țări.

Referendum invalidat în România

În România, referendumul pentru redefinirea familiei, organizat în 6 și 7 octombrie 2018, a fost invalidat din cauza prezenței insuficiente la vot.

La referendumul pentru redefinirea familiei s-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste.

Voturi valabil exprimate la răspunsul ‘DA’ au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul ‘NU’ – 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule – 76.111, respectiv 1,97%.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Explozie la Roma, în Torre Angela: „Am aprins o țigară și a explodat apartamentul”

badanta italia

Cât câştigă o badantă în Italia. Merită sacrificiul?