Deși condamnat în România, Dragoș Săvulescu, fostul acţionar de la Dinamo, duce o viață lipsită de griji în Italia. Ministerul Justiției din România recunoaşte că nu poate face nimic.
În ianuarie 2020, Dragoș Săvulescu a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, în același dosar în care au fost trimiși în spatele gratiilor Radu Mazăre și Cristi Borcea, privind retrocedarea unor plaje din Constanța. Înainte de condamnare, Săvulescu a plecat în Italia, fără să aibă vreo interdicție pe numele lui. Ulterior, pronunțării sentinței din România, Săvulescu s-a predat carabinierilor din Napoli, fiind ulterior eliberat din arest în baza unei alte sentințe emise de Curtea de Apel Napoli.
Acum, Săvulescu așteaptă ca magistrații italieni să se pronunțe asupra modului de executare a sentinței, în Italia. De regulă, aceste procese nu se mai finalizează niciodată deoarece petenții dispar de la domiciliile anunțate și nu mai pot fi găsiți, fiind astfel o lipsă de procedură continuă, care în final va duce la prescrierea pedepsei din România, scrie evz.ro.
În prezent, Dragoș Săvulescu trăiește alături de soția lui, Angela Martini, fosta Miss Albania 2010, în insula Sardinia. Pozele afișate pe rețelele de socializare arată luxul în care cei doi își duc viața departe de pușcăriile românești.
Justiţia din România nu poate face nimic
În tot acest timp, Ministerul Justiției din România spune că autoritățile italiene au deschis un dosar privind extrădarea fostului acționar de la Dinamo, aflat acum pe rolul Curții de Apel Napoli, și nu pot interveni, anunță Libertatea.
„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, privindu-l pe Dragoș Săvulescu, Ministerul Justiției face următoarele precizări: Împotriva sus-numitului a fost emis, de către Curtea de Apel București, un mandat european de arestare care a fost transmis autorităților competente italiene. La începutul acestui an, Ministerul Justiției a luat cunoștință de faptul că dosarul se află pe rolul Curții de Apel Napoli, întrucât această instanță a transmis și MJ, spre informare, copia corespondenței adresată instanței române.
În aceste condiții, precizăm că procedura este una judiciară, iar intervenția ministerului are loc numai la solicitarea expresă de asistență a autorităților judiciare emitente și de executare a mandatului european de arestare.. Ministerul Justiției nu își poate depăși atribuțiile conferite de lege întrucât aceasta ar reprezenta o imixtiune în activitatea judiciară”, a transmis Ministerul Justiției